IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODJELA JOŠ NIJE GOTOVA: Bošnjačkoj stranci tri resora, Miljanić ministar bez portfelja, Nimanbegu vjerovatno bez ministarstva… (foto)

Mandatar Dritan Abazović juče je Skupštini Crne Gore uputio obavještenje o spremnosti za izbor 43. Vlade Crne Gore i tražio sazivanje sjednice na kojoj će ona biti izabrana. On je prethodno na konferenciji za medije saopštio da ima konačan spisak ministara, ali da će sa svim kandidatima još jednom obaviti razgovore.

Mandatar je saopštio da će nova vlada imati 18 ministarstava i 20 ministara, od čega dva bez portfelja.

Kako je Standard već pisao, lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović slovi kao mogući ministar bez portfelja. Prema našim saznanjima, drugi ministar bez portfelja biće Zoran Miljanić iz CIVIS-a.

Bošnjačka stranka će u manjinskoj vladi dobiti ministarstvo kapitalnih investicija, ministarstvo rada i socijalnog staranja i još jedan resor, a to će najvjerovatnije biti ministarstvo nauke.

Kako saznajemo, iz te partije ministarske funkcije pokrivaće Ervin Ibrahimović koji će biti i vicepremijer i Admir Adrović, dok će , ukoliko dobiju treći resor na čelo postaviti nestranačku ličnost iz bošnjačkog korupusa.

Albanska alternativa Nika Đeljošaja dobila je ministarstvo javne uprave, a tu funkciju će kako je bilo najavljivano pokrivati politički direktor partije Maraš Dukaj, dok će Đeljošaj ostati predsjednik Opštine Tuzi. Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava pripašće Demokratskoj partiji koju predvodi Fatmir Đeka.

Čitaj još:   ŠTOKHOLM: TRAJU PROTESTI, uručena Nobelova nagrada, negatatoru genocida, Peteru Handkeu... (foto)

Predsjednik FORCE Genci Nimanbegu, kako saznajemo, neće biti ministar u 43. Vladi, ali izvori Standarda tvrde da ta odluka nije konačna.

Lider SNP Vladimir Joković kandidat je za potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, dok će Danijela Đurović biti na čelu Skupštine Crne Gore.

Za ministra finansija predložiće Aleksandra Damjanovića, a resorom sporta i mladih trebalo da upravlja Vasilije Lalošević.

SNP će imati i ministra zdravlja za koga će kandidovati Dragoslava Šćekića, dosadašnjeg direktora Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako nam je saopšteno iz partija koje formiraju Vladu, za mjesto ministarke kulture i medija biće predložena teoretičarka i istoričarka umjetnosti Maša Vlaović, kao nestranačka ličnost.

Građanski pokret URA objavio je juče kandidate za Vladu ispred te partije.

Kao kandidata za ministra unutrašnjih poslova imenovali su potpredsjednika Filipa Adžića, kao kandidatkinju za ministarku evropskih integracija potpredsjednicu Jovanu Marović, kao kandidata za ministra ekonomskog razvoja i turizma potpredsjednika Gorana Đurovića i za kandidatkinju za ministarku ekologije i prostornog planiranja političku direktorku Anu Novaković-Đurović.

Portal Standard prethodno je objavio da će ispred SDP-a lider te partije Raško Konjević pokrivati resor odbrane, a Ranko Krivokapić biti na čelu ministarstva vanjskih poslova. Očekuje se da partijski organi daju konačne predloge.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ SE JAVIO ZA RIJEČ: "Milojka SPAJIĆA ne zanima ni država ni popis, njega zanima samo novac..." (foto)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more