IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Uznemirujuće pretnje redakciji lista i portala Danas zbog– Gandijevog citata… (foto, video)

Nakon objave jednog od citata Mahatme Gandija u štampanom izdanju i na Instagram stranici lista i portala Danas, na mejl adresu, ali i društvene mreže Danasa čitav dan stižu, uznemirujuće, pretnje smrću, klanjem, silovanjem…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, subota 23. 04. 2022… 00: 54… BEOGRAD: Uznemirujuće pretnje redakciji lista i portala Danas zbog– Gandijevog citata… (foto, video)

Citat indijskog mislioca, poznatog po uzdizanju istine i mira kao najviših civilizacijskih vrednosti isprovocirao je izgleda upravo onaj deo našeg društva koji živi po dijametralno suprotnim načelima, a svoje mišljenje i frustracije leči tamo gde je to jednostavno i besplatno – na internetu.

Tako je redakcija Danasa nakon objave spornog citata primila niz stravičnih pretnji, a ovde izdvajamo, nažalost necenzurisano, samo neke od njih.

Pretnje Danasu
Screenshot
Pretnje Danasu
Screenshot
Pretnje Danasu
Screenshot
Uznemirujuće pretnje redakciji lista i portala Danas zbog - Gandijevog citata 2
Pretnje Danasu
Screenshot
Pretnje Danasu
Screenshot

Pored toga, Danas je se našao na meti onih koji izgleda misle da Gandi ugrožava pravoslavlje, a zbog njega smo nazvani i „ustašama“. Zašto, možda razumeju samo oni (a verovatno ni oni) koji su nam pretnje uputili.

Pomenutu salvu, podsetimo, izazvala je objava prevoda citata Mahatme Gandija – „Istina, ne bog“ na Veliki petak po Julijanskom kalendaru.

Čitaj još:   NA POMOLU JE PREOKRET: DRITAN ide do kraja, RASTURA pobjedničku koaliciju...

Oni koji nas nisu (ili su nas nešto malo manje) vređali su Danas, pak, optužili da je objavio lažan citat.

Upravo te istine radi, trebalo bi objasniti da je citat nastao prevodom jednog od izvoda iz Gandijeve autobiografije, koji glasi „Truth is perhaps the most important name of God“. Autor prevoda bio je slobodan da protumači ove reči kao Gandijevu poruku da svaka religija ima svoju zamisao Boga, a istina je nekonfesionalna i univerzalna.

Ovom prilikom, istakli bismo i da će Danas, kao građanski i nezavisni list i portal, nastaviti da objavljuje mišljenja i citate velikih mislilaca, bez obzira na datum i crkveni kalendar.

Takođe ćemo nastaviti pripadnicima svih većih religija da čestitamo velike praznike, ne obazirući se na provokacije i pretnje.

A što se pretnji tiče, prijavljene su Tužilaštvu i MUP- u.

Koristimo ovu priliku takođe da ukažemo na opasnosti vjerskog ekstremizma u Srbiji i u svijetu, istaknemo da su pretnje, iako neprijatne i uzmenirujuće, najniže na lestvici monstruoznih zločina religijskih fanatika kojima svedočimo svaki dan na svetskom nivou…

Čitaj još:   Ministar pravde Marko Kovač demantuje Vladu CG: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, bila mi je čast... (foto)

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more