IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJETNJA EVROPI IZ MOSKVE: Putinov saveznik zaprijetio “Budimo iskreni, jedva možete izdržati sedmicu”… (foto, video)

Bivši ruski predsjednik i aktuelni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev zaprijetio je Evropi…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, subota 23. 04. 2022… 10: 54… PRIJETNJA EVROPI IZ MOSKVE: Putinov saveznik zaprijetio “Budimo iskreni, jedva možete izdržati sedmicu”… (foto, video)

Danas je 59. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na portalu “Slobodna Bosna”…

Jedan od najbližih Putinovih saveznika, bivši ruski predsjednik i aktuelni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev zaprijetio je Europi ako uvede embargo na ruski plin i naftu.”Cijenimo dosljednost i principijelnost naših europskih partnera.

Medvedev je sve potkrepio prijednjom da ako se sve posebno uzme u obzir najnovije podatke a da je to iz Međunarodnog monetarnog fonda da Evropa bez ruskog plina može izdržati najviše šest mjeseci. Budimo iskreni, jedva može izdržati sedmicu”, napisao je on na Telegramu.

Rusija kaže da je oborila ukrajinski borbeni avion Su- 25 i uništila tri helikoptera Mi- 8 u regiji Harkiv. Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je niz uspjeha jer su njihove zračne snage preko noći gađale više ukrajinskih vojnih objekata. BBC nije u mogućnosti neovisno provjeriti tvrdnje. Ukrajinska strana još nije odgovorila.

Čitaj još:   HAŠKI SUD, Ludi zbog uključenja ratnog zločinca u TV program: BIĆE PRISLUŠKIVAN NAREDNIH DANA

Ministar odbrane Ukrajine kaže da čeka poziv na summit NATO- a. “Ono što Ukrajinci žele – a mislim da će sada dobiti- je zbirka garancija zemalja istomišljenika o tome šta možemo učiniti da ih podupremo oružjem, obukom i razmjenom obavještajnih podataka”, rekao je jučer britanski premijer Boris Johnson.

Međunarodna zajednica jako je zabrinuta izjavom generala Rustama Minnekajeva koji je rekao kako će Rusija zauzeti cijeli jug Ukrajine ne bi li se spojila s Pridnjestrovljem u Moldaviji.

Moldavsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u petak ruskog veleposlanika kako bi mu izrazilo “duboku zabrinutost” oko izjava visokog ruskog vojnog zapovjednika o tome da je stanovništvo koje govori ruski u toj zemlji ugnjetavano.

“Te izjave nemaju utemeljenja. Moldavija je neutralna zemlja i taj princip moraju poštivati svi međunarodni sudionici, uključujući Rusku Federaciju”, objavilo je moldavsko ministarstvo na svojoj interntskoj stranici…

izvor agencije

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more