IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I ŽALOST: Elmira iftarila i klanjala teraviju, stradala sa teškim tjelesnim povredama u zemljotresu u Stocu… (foto, video)

Nesretna Elmira je stradala kada se stijena obrušila na kuću u Stocu, roditelji djevojke zadobili su tjelesne povrede…

MOSTAR: Regija, Crna Hronika, Vijesti, subota 23. 04. 2022… 08: 54…TUGA I ŽALOST: Elmira iftarila i klanjala teraviju, stradala sa teškim tjelesnim povredama u zemljotresu u Stocu… (foto, video)

Elmira Sefo (1994), stradala je u zemljotresu koji je snažno zadrmao šire područje Hercegovine, ali i ostatka države i regije. 

Dio stijene odronio se na porodičnu kuću u Stocu usljed snažnog zemljotresa koji je nekoliko minuta iza 23 časa potresao Bosnu i Hercegovinu i region.

„Nažalost možemo potvrditi tužnu vijest djevojka koja se u trenutku potresa zadesila u svojoj obiteljskoj kući večeras je preminula u bolnici u Mostaru. Sa njom su u kući nezvanično bila još dva člana obitelji. Stepen njihovih ozljeda nije nam poznat trenutno“, kazali su iz Civilne zaštite Stolac.

Smrt djevojke je potvrđena sinoć iz Kantonalne bolnice “Doktor Safet Mujić” u Mostaru, a prema jutrošnjim informacijama radi se o ovoj 28- godišnjakinji.

Njeni roditelji su lakše povrijeđeni, a nakon što se na njihovu kuću u mahali Kukavac obrušila ogromna stijena.

Čitaj još:   Dr Kon: Nismo daleko od katastrofe, ako ne zaustavimo virus, onda će on nas...(foto i video)

Djevojka je stradala kada se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke zadobili su lakše tjelesne povrede.

Inače, smrtno je stradala Elmira Sefo, a ispred bolnice se okupila rodbina preminule djevojke iz Stoca. Svi su u šoku.

Na društvenim mrežama se uveliko opraštaju od Elmire, a jedan njen sugrađanin je objavio sljedeće: 

– “Ispostiti dan petka, iftariti u džamiji, hizmetiti postačima, klanjati jaciju i teravih namaz… Otišla je kući svojoj poslije teravije i preselila na bolji svijet, inshallah šehid. Allah joj se smilovao, Amin” – stoji u objavi. 

Zlatko Guzin, direktor Kantonalne bolnice u Mostaru, oko jedan sat iza ponoći potvrdio je da je djevojka bila mrtva kada je dovezena u bolnicu.

Potres koji je u 23 sata i 7 minuta pogodio Hercegovinu bio je magnitude 6.1 po Richteru, a epicentar je bio kod Nevesinja.

Potres se osjetio u cijeloj Bosni i Hercegovini, Dalmaciji, Srbiji i Crnoj Gori. Prema prvim informacijama, osim uznemirenosti građana, izazvao je materijalnu štetu u Mostaru i drugim hercegovačkim gradovima. Prijavljeni su i prekidi u opskrbi električnom energijom u Stocu i Čapljini.

izvor iBalkan.net / agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more