IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST: Potvrđena prva žrtva zemljotresa, stradala djevojka zadobijeih od povreda… (foto, video)

Ženska osoba (1994) iz Stoca preminula je od povreda zadobivenih u zemljotresu koji je u petak naveče pogodio Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Kantonalne bolnice “Doktor Safet Mujić“ u Mostaru…

MOSTAR: Regija, Crna Hronika, Vijesti, subota 23. 04. 2022… 00: 54… TUŽNA VIJEST: Potvrđena prva žrtva zemljotresa, stradala djevojka zadobijeih od povreda… (foto, video)

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke zadobili su lakše tjelesne povrede.

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Richtera na dubini od pet kilometara s epicentrom 30 kilometara sjeverozapadno od Bileće, odnosno u blizini Stoca dogodio se u petak u 23. 07 sati.

Riječ je o djevojci iz Stoca na čiju je kuću pala stijena. Članovi njene porodice za Klix.ba su potvrdili da je djevojka, nažalost, preminula.

Riječ je o djevojci inicijala E.S. 1994. godište.

Ona je prabačena u Kantonalnu bolnicu u Mostaru. No, ljekari su mogli samo konstatirati smrt.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u Stocu, Ljubinju i drugim hercegovačkim gradovima.

Stolac nakon zemljotresa zbraja štetu, evo šta kaže direktor Doma zdravlja…

Direktor Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž obratio se večeras novinarima nakon snažnog zemljotresa koji je nešto iza 23 sata pogodio našu zemlju.Epicentar je bio u blizini Stoca, pa je taj grad jedan od najteže pogođenih.

Čitaj još:   MOSKVA najavila brz i žestok odgovor ZAPADU: A, Zelenskij poručio "borit ćemo se u šumama, na poljima, na obalama, na ulicama"... (foto, video)

Kako smo ranije objavili, jedna djevojka je nažalost preminula, nakon što je stijena pala na njenu kuću.

Raguž je kazao da, osim tog slučaja, nema teže povrijeđenih građana Stoca.

“Večeras oko 23 sata desio se potres jačeg intenziteta. U Dom zdravlja javilo se nekoliko povrijeđenih ljudi. Jedna osoba je bila teže povrijeđena i prevezli smo je u bolnicu u Mostar, a još nekoliko ljudi bilo je sa manjim povredama”, kazao je Raguž.

“Mi smo večeras ovdje došli sa četiri tima hitne, spremni smo da reagujemo ako bude još nešto potrebno. Ono što znamo sa terena jeste da ima manjih odrona, nekih manjih oštećenja fasada itd. Dalje će Civilna zaštita procijeniti stanje na terenu, da li treba nešto nekome pomoći”, naglasio je.

Kada je riječ o lakše povrijeđenim građanima, rekao je da se radi o ogrebotinama, iščašenjima zglobova itd, te da su svi otišli kućama.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST ZA BIH: Sead Hadžijahić, doajen sportskog novinarstava izgubio životnu bitku... (foto i video)

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more