IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: Zašto Mićovićima može bit’ da šire mržnju, pitajte DRITANA Abazovića… (foto)

Krivce što braća Mićović prizivaju ukrajinski scenario vidi u mandataru Abazoviću, Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti , ali i stranim diplomatama koji štite velikosrpske ideje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja 24. 04. 2022… 00: 54… ADNAN Čirgić: Zašto Mićovićima može bit’ da šire mržnju, pitajte DRITANA Abazovića… (foto)

U ovakvoj Crnoj Gori, koja je, zahvaljujući Dritanu Abazoviću i njegovoj veleizdajničkoj URA, bacila pod noge sve vrijednosti koje je teškom mukom temeljila od obnove nezavisnosti, sve je moguće– pa i da šovinističko štivo Milutina Mićovića bude nagrađeno jednom od najprestižnijih državnih nagrada ili da oni koji su vršili teror nad mirnim građanima na Cetinju septembra prošle godine za taj teror dobiju novčane nagrade i odlikovanja, kazao je dekan FCJK Adnan Čirgić Gradskom portalu.

Mićović je, kaže, svjestan da u takvoj Crnoj Gori može nekažnjivo širiti mržnju prema svima koji ne pripadaju velikosrpskoj ideologiji.

” Ne samo da to može raditi nekažnjeno, nego će upravo zahvaljujući šovinističkim stavovima biti nagrađen od strane onih koji predstavljaju državu. U nagrađenoj knjizi Mićović dehumanizuje Crnogorce, Muslimane, Bošnjake, Albance, Hrvate a da pritom nije svjestan da se ni na čemu bolje no na njegovu primjeru ne vidi što se dešava s Crnogorcima kad iz sebe– kako on kaže– isprazne sopstveni duhovni sadržaj”, objašnjava Čirgić.

Čitaj još:   Adnan ČIRGIĆ: Neophodan zakon o crnogorskom jeziku

A Mićović je, dodaje, upravo jedan od reprezenata te kategorije koju pripisuje Crnogorcima ispražnjenoga duhovnog sadržaja.

” Njegovi stavovi o Crnoj Gori kao budućoj Ukrajini identični su stavovima njegova brata – prvosveštenika Crkve Srbije, koji je zarad svoga ustoličenja bio spreman žrtvovati hiljade mirno okupljenih građana. Takav prvosveštenik prijatelj je budućega premijera kvazievropske i pseudograđanske Vlade, koji ne propušta priliku da mu se bači u zagrljaj”, kategoričan je dekan FCJK.

Krivce što braća Mićović prizivaju ukrajinski scenario vidi u mandataru Abazoviću, Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti , ali i stranim diplomatama koji štite velikosrpske ideje.

” Zašto Milutinu i Joanikiju Mićoviću može bit da šire mržnju protiv drugoga i prizivaju ukrajinski scenario u Crnoj Gori pitanje je za mandatara Abazovića, za sramotnu CANU, čiji je član nagradio Mićovića, ali i za strane diplomate u Crnoj Gori koje “glade” velikosrpske kleronacionaliste, u prvome redu Joanikija, dok nam prodaju svoju jeftinu demagogiju o evropskim vrijednostima”, zaključuje Čirgić za Gradski portal. (Danijela Jovanović)

Čitaj još:   DA JE PREŽIVJELA SFRJ: Danas bi slavila 78. rođendan... (foto, video)

izvor Gradski portal.me

ADNAN Čirgić: NA ČAST VAM, SUVERENISTI!

Kad sam prije tri mjeseca u intervjuu za Gradski portal Read more

Adnan ČIRGIĆ: Gurni Radomira u vodu- on opet ispliva… (foto)

Ovako Radomir Uljarević ostaje neumrli svjedok bijede njihove politike. Ko Read more

ADNAN ČIRGIĆ: Dritanov proevropski srpski svet… (foto)

Učešće SNP- a u manjinskoj Vladi nije bezuslovno. Nema dileme– Read more

ADNAN Čirgić: Krivokapićevi eksperti su gomila DILETANATA I ŠTETOČINA koji rade PROTIV interesa ZEMLJE… (video)

Okfordski đak, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kaže da u riječima ministarke Vesne Read more