IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BROZ je volio Jovanku a Sofija Loren je voljela TITA… (foto, video)

Italijanska glumica Sofija Loren bila dio njegove priče, a neki čak tvrde i da je imala aferu sa Titom…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, nedelja 24. 04. 2022… 11: 54… BROZ je volio Jovanku a Sofija Loren je voljela TITA… (foto, video)

Josip Broz Tito važio je za jednog od najuticajnih ličnosti jednog perioda. Mnoge slavne ličnosti iz različitih sfera umjetnosti željele su da budu dio njegovog društva, dio njegove pažnje…

Nenad Vuković, koji je prije nekoliko godina otkupio Titove vinograde, podijelio je jednom prilikom za domaće medije priču o susretu između Tita i Sofije Loren.

“Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovdje u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je voljela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa”, rekao je Vuković za “Kurir”, a njegove riječi potvdio je i Dragan O, koji je svojevremeno služio Titu.

“Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsjednika. Sjećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelijepa, svi su se okretali za njom. On je volijo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procijenite sami”, rekao je Dragan.

Čitaj još:   Poslije 55 godina Gordi Albion dobio velikog rivala: HARI Kejn nokautirao "pancere"Engleska- Njemačka 2: 0... (foto i video)

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, drugačije je vidjela odnos Tita i Sofije – on je više bio prijateljski nego ljubavni.

Navodno je glumica provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu “Jadranka” stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom. Redovno se čula sa suprugom i bila vrlo posvećena njezi svog tijela, čak i na odmoru.

“Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvijek je okretala profil koji je bio ljepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako voljela da kuva “, prisjetila se Nada Budisavljević.

Ona je otkrila da je Sofija pravila testeninu s paradajzom, dok je Tito za glumicu mijesio zagorske štrukle s jabukama.

Čitaj još:   ”Danas nam je hljeb i mlijeko donio ‘Spiderman’: Hvala mu na tome, Volimo ga..." (foto i video)

“Lično je razvijao tijesto na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mijesio i pekao”, ispričala je Jovankina sestra.

IZVOR Kodex.me

Dnevni horoskop za 24. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more