IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKAD TUŽNIJI DAN U HERCEGOVINI: KLANJANA DŽENAZA TRAGIČNO STRADALOJ ELMIRI SEFO… (foto, video)

Elmira Sefo, djevojka koja je smrtno stradala u zemljotresu koji je u petak navečer pogodio Stolac ispraćena je na vječni počinak.

Veliki broj prijatelja, poznanika i članova porodice prisustvovao je dženazi koja je klanjana danas poslije ikindije-namaza ispred Careve džamije u Stocu…

Ukop se obavio na haremu Poplašići.

Mir i tišina zavladali su ovim gradom, a brojni suze nisu krili. Kako su kazali neki od prisutnih, u Stocu nije osvanuo tužniji dan.

Za Elmiru su svi koji su je poznavali imali samo lijepe riječi.

Bila je magistar Fakulteta zdravstvenih studija- fizioterapeut.

  • Pomagala je svima kojima je pomoć bila potrebna, od komšiluka, džamije, starim osobama. A nikad nije pričala o tome– rekla je jedna od njenih prijateljica.

  • Iza Elmire je ostala uspomena na njenu dobrotu, dobročinstvo i marljivost po kojima će je pamtiti svi koji su je poznavali.
Čitaj još:   SJENICA: Klanjana DŽENAZA Edinu HAMIDOVIĆU... (foto galerija)
  • Dženazi su uz glavnog stolačkog imama, Merseda ef.Šabanovića, prisustvovali glavni imami iz Mostara Trebinja, Ljubuškog,ali i brojni drugi imami iz cijele Hercegovine, ali i mostarski muftija Salem ef. Dedović.
  • Podsjećamo, snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. U zemljotresu je preminula Elmira Sefo, koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca u mostarsku bolnicu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni.

Zbog tragične nesreće danas je u Stocu Dan žalosti…

izvor: hajat.ba

BIHAĆ: Hamdija Abdić Tigar oslobođen optužbi za ubistvo… (foto, video)

Hamdija Abdić Tigar, komandant 502. brigade Armije Republike Bosne i Read more

TUGA DO NEBA- SUTRA DŽENAZA SABINE SULJIĆE MAJKE MALE TRI DJEVOJČICE…

Nakon što je objavljena tužna vijest o smrti Sabine Suljić, Read more