IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prijava protiv Mićovića zbog izazivanja panike i nacionalne mržnje… (foto, video)

Kontroverzni dobitnik nagrade ,,Miroslavljevo jevanđelje“ i brat mitropolita SPC Joanikija kritikovao je formiranje manjinske vlade, tvrdeći da će proizvesti konflikt u Crnoj Gori– isti kao u Ukrajini…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Vijesti, nedelja 24. 04. 2022… 12: 54… Prijava protiv Mićovića zbog izazivanja panike i nacionalne mržnje… (foto, video)

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković pozvao je Osnovno i Više državno tužilaštvo u Podgorici da provjere da li u objavi Milutina Mićovića, koji je ove godine dobio i jedno od najvećih nacionalnih priznanja u kulturi, na njegovom Fejsbuk profilu, od 20. aprila 2022. godine, ima bića bilo kojeg krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, objavila je Pobjeda.

I Mićovićev brat, mitropolit Joanikije je nedavno kazao da je ,,Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina“.

Zeković je u prijavi posebno ukazao na krivično djelo izazivanje panike i nereda po članu 398 Krivičnog zakonika Crne Gore kao i na član 370– Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i napomenuo da je društvena mreža Fejsbuk prepoznata kao sredstvo javnog obavještavanja.

Čitaj još:   UŽASI Predsjednika Bjelorusije Aleksandara Lukašenka: Preko Rusije prijeti atomskom bombom?! (foto, video)

“Mićovićeva objava je uznemirila javnost, izazvala uznemirenje i osjećaj nesigurnosti jačeg intenziteta, što potvrđuju brojne reakcije građana na društvenim mrežama i u medijima, ali i oglašavanje uglednih javnih ličnosti, nevladinih organizacija i političkih partija”, kazao je Zeković za Pobjedu.

On je poručio da novi ministar pravde treba da pripremi i predloži Skupštini Crne Gore preciziranje krivičnog djela izazivanje panike i nereda, kako bi se unaprijedila praksa i postupanje nadležnih organa u vezi sa tim, ali i spriječila bilo koja vrsta proizvoljnosti u tumačenju i primjeni koja bi mogla da bude na štetu slobode izražavanja i poštovanja ljudskih prava i sloboda.

izvor Standard.me

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more