IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zirojević i Filipović: Vlada DRITANA Abazovića i Jokovića na štetu Crne Gore…

Što se Socijaldemokrata tiče da smo htjeli da pregovaramo i da trgujemo funkcijama imali smo kad i imali smo i čim, kazao je za Antenu M portparol te partije Nikola Zirojević odgovarajući na pitanje da li SD i dalje pregovara da bude dio Vlade. Dodaje da oni za manjinsku Vladu neće glasati.

“Nijesmo obarali Vladu Zdravka Krivokapića da bi dobili Vladu Vladimira Jokovića, plus parlament koji bi SNP vodio, a koji je po sopstvenom priznanju ostao vjeran politici Momira Bulatovića, odnosno ratnoj politici devedesetih godina. Tako, što se nas tiče, Vlada u kojoj je takav SNP dominantan faktor ne može biti evropska, već Frankenštajn Vlada čiji je cilj grabljenje za funkcije“, rekao je on.

Na pitanje koliko bi nova Vlada mogla da napravi pomake, s obzirom na to da su programi pojedinih partija u njoj u velikoj mjeri različiti, Zirojević podsjeća da je buduću Vladu nazvao gomilom nesklada.

“Mene je samo strah da bi ta Vlada mogla da napravi pomake, ali pomake unazad i da bi ta Vlada mogla biti gora od Vlade Krivokapića. To je Vlada u kojoj se nalaze politički subjekti koji imaju potpuno različite programe i potpuno drugačiju viziju Crne Gore i bojim se da je to nepomirljivo. Nažalost Vlada je formirana na taj način da je svaki kompromis u Vladi postignut u korist SNP- a, a ne u korist drugih subjekata koji bi možda i nešto uradili dobro za Crnu Goru“, kaže on.

Čitaj još:   DRITANU poziv sa DEDINJA bitniji od onog sa CETINJA...

I analitičar Ljubomir Filipović kaže za Antenu M da je teško predvidjeti kako će se ponašati politički subjekti buduće Vlade jer je sastavljena od subjekata koji su na ekstremno različitim polovima crnogorske političke scene.

“Imajući u vidu da će na čelu Vlade biti Abazović, koji do samog kraja nije pokazivao nikakvu distancu od onoga što je bila politika Krivokapića i imajući u vidu da je njihov raskol isključivo bio temeljen na nedovoljno ispunjenim apetitima subjekata u toj Vladi, mislim da kvalitativnih promjena neće biti. Očekujem da će dominacija SNP-a i URE presudno uticati na smjer Vlade. Bojim se da će učešće SDP-a i manjinskih partija služiti kao izgovor, kao paravan koji treba da pokrije istinske namjere i strategiju ove Vlade”, smatra Filipović.

Filipović ističe da i najavljeni broj ministarstava pokazuje kako buduća Vlada služi za uhljebljivanje i hranjenje partijskih mašinerija, koje, kako kaže, na račun toga treba da nadoknade povjerenje koje su izgubili razbijanjem koalicije iz 2020.

“SNP je sa razbijanjem koalicije izgubio dosta povjerenja među prosrpskim biračkim tijelom i na ovaj način, dobijanjem šest ministarstava, na štetu građana Crne Gore oni pokušavaju da nadoknade gubitak povjerenja svojih glasača”, zaključio je Filipović.

Čitaj još:   Vuksanović- Stanković: DRITAN I URA su pontonski most preko kojeg se RUŠI CRNA GORA...

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more