IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Popovi Crkve Srbije pokušali izazvati incident na Cetinju a danas Kovačević prijeti: Ako ih nadležni ne otkriju uradićemo to sami…

Podsjetimo, juče su popovi Crkve Srbije pokušali izazvati incident na Cetinju

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvoreno je zaprijetio da će “ukoliko nadležni organi ne otkriju ko je kamenovao autobus sa našom djecom i privedu ga pravdi, Nikšićani to uraditi sami”.

“Vidimo da su razne kriminalne grupe spaljivale ljude na Lovćenu. Ali to nije razlog za bilo kakvu reakciju. Zato autobus sa djecom iz Nikšića neki građani Cetinja kamenuju jer su igrali pred Cetinjskim manastirom kolo i pjevali da se srpski rod veseli…

Nisu dakle nikoga vrijeđali već pozivali rod, kom vjerovatno pripadaju da se veseli. Ne mogu da vjerujem da je taj prostor toliko fašiziran i kontaminiran da brani pravo na samo postojanje i prisustvo drugom i drugačijem. Pozivam nadležne organe da otkriju ko je kamenovao autobus sa našom djecom i da ga privedu pravdi. U suprotnom to će uraditi Nikšićani sami”, napisao je Kovačević na svom Facebook profilu.

Čitaj još:   NOVO IZNENAĐENJE U NOVEMBRU: Promjenjivo vrijeme s kišom uz pad temperatura, nas očekuje u narednih 15 dana... (foto)

Podsjetimo, juče su popovi Crkve Srbije pokušali izazvati incident na Cetinju.

U Vladičinoj bašti, ispred Cetinjskoga manastira poveli su srpsko kolo i pjevali srpske pjesme ne bi li isprovocirali građane Cetinja. Zahvaljujući prisebnosti Cetinjana koji nijesu nasjeli na provokacije spriječen je veći incident kada je grupa revoltiranih mladića upozorila popove da to ne rade, nakon čega su se oni povukli.

Poslije ovoga događaja u policiji je prijavljeno da je jedan od autobusa s kojima su učesnici “srpskog kola” došli na Cetinje, kamenovan prilikom izlaska iz grada.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more