IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA DOK ČEKA NOVU VLADU: Karatist će biti ministar poljoprivrede, turizmolog će voditi MUP, profesor ruskog jezika je novi ministar prosvjete… (foto, video)

DOBRO JE I DA ĆE Vlada imati i nekoliko doktora i magistara nauka…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda 27. 04. 2022… 00: 34… CRNA GORA DOK ČEKA NOVU VLADU: Karatist će biti ministar poljoprivrede, turizmolog će voditi MUP, profesor ruskog jezika je novi ministar prosvjete… (foto, video)

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati manjinska vlada te države bit će održana na Cetinju u četvrtak. Premijer će biti lider GP URA Dritan Abazović. Vlada će imati četiri potpredsjednika. Manjinska vlada imat će 18 resora i dva ministra bez portfelja.

Portal CdM.me objavljuje šta su po obrazovanju budući premijer i ministri u manjinskoj vladi.

Mandatar, a budući premijer Dritan Abazović je doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smjer Politologija, Univerzitet u Sarajevu, stekavši zvanje diplomiranog politologa. Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Međunarodni odnosi.

Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i budući ministar poljoprivrede, je završio Elektrotehničku školu. Bivši je uspješni karatista.

Čitaj još:   Medojević se MOLI ZA ZDRAVLJE Trampa

Budući ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je turizmolog. Osnovne i specijalističke studije završio na državnom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru.

Ministar finansija u manjinskoj vladi Aleksandar Damjanović je magistar ekonomskih nauka. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Magistar ekonomskih nauka je budući crnogorski ministar odbrane, lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević. Nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu, magistrirao je na dvogodišnjim postdiplomskim studijama “Preduzetnička ekonomija” na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Novi crnogorski šef diplomatije bit će počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, magistar pravnih nauka. Diplomirani pravnik, položio usmeni magistarski ispit na Pravnom fakultetu u Beogradu – oblast međunarodni odnosi.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija bit će lider Bošnjačke stranke, magistar, inženjer metalurgije Ervin Ibrahimović. Završio je Metalurški fakultet na Univerzitetu u Prištini. Magistrirao je na Univerzitetu u Beogradu.

Njegov partijski kolega, generalni sekretar BS Admir Adrović, budući ministar rada i socijalnog staranja je diplomirani ekonomista.

Član Predsjedništva SNP- a, magistar nauka i profesor ruskog jezika Miomir Vojinović bit će novi ministar prosvjete.

Čitaj još:   SVE VIŠE, NJEMAČKI MEDIJI PIŠU: Zašto Arapi dolaze na odmor u BiH...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more