IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZAZIVANJE HAOSA: Na adrese 103 obrazovne ustanove u Crnoj Gori stigle prijetnje da su meta krvavih bombaških napada… (foto, video)

Osim brojnih obrazovnih ustanova, zbog prijetnji o podmetnutim bombama evakuisane su i zgrade opština Nikšić, Bar, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja, a prijetnja o postavljenoj bombi stigla je i na mejl predsjednika Opštine Kotor, a prema tvrdnji pomoćnika direktora Uprave policije Dragana Gorovića, saopštenoj RTCG- u, dojave o bombama je primilo više od 200 institucija u državi…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, četvrtak, 28. 04. 2022… 10: 38… IZAZIVANJE HAOSA: Na adrese 103 obrazovne ustanove u Crnoj Gori stigle prijetnje da su meta krvavih bombaških napada… (foto, video)

Nemušti odgovor države na ponovno sijanje straha…

Nemoguće je a ne postaviti pitanje kako je kontradiverziona jedinica Uprave policije, koja ima u svom sastavu samo dva tima za pregled, uspjela efikasno obaviti preglede na preko stotinu objekata širom Crne Gore do 17 časova, kada je mogla raditi u samo dva objekta istovremeno…

brazovni sistem juče je doživio potpunu blokadu nakon što je, prema saznanjima Pobjede, na adrese 103 obrazovne ustanove u 17 crnogorskih opština elektronskom poštom stigla zastrašujuća prijetnja da su u njima postavljene bombe i da će gradovi krvariti.

U ranim jutarnjim časovima, prijeteća imejl poruka poslata preko ruskog internet giganta Yandexa sa adrese wdybld@yandex.ru, rezultirala je evakuacijom, a potom i potpunom obustavom obrazovnog programa širom Crne Gore, pa je oko 95 hiljada učenika i 23 hiljade predškolaca juče ostalo bez nastave.

Čitaj još:   Ðerlek traži strože kontrole: NE VRIJEDI NIŠTA, LJUDI KRŠE MJERE u parkovima i na šetalištima

Osim brojnih obrazovnih ustanova, zbog prijetnji o podmetnutim bombama evakuisane su i zgrade opština Nikšić, Bar, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja, a prijetnja o postavljenoj bombi stigla je i na mejl predsjednika Opštine Kotor, a prema tvrdnji pomoćnika direktora Uprave policije Dragana Gorovića, saopštenoj RTCG- u, dojave o bombama je primilo više od 200 institucija u državi.

Ovo je već drugo uznemiravanje javnosti tokom ovog mjeseca i nastavak je sijanja panike i straha od 1. aprila, kada su brojne škole u Podgorici i jedna u Bijelom Polju evakuisane nakon prijetnji koje su stigle takođe elektronskom poštom na njihove, ali i na adrese Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Glavnog grada.

U toj poruci, koja je za razliku od jučerašnje poslata sa imejl servisa koji do jednog nivoa osigurava skrivanje identiteta pošiljaoca, a koju je potpisala organizacija „Muška država“, ruska grupa rasista koja mržnju prema svemu što je ,,nerusko“ pakuje u ekstremnu desničarsku ideologiju koju naziva nacional-patrijarhatom, zahtijevala se promjena vlasti u Crnoj Gori i rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Čitaj još:   SPLIT Stravična eksplozija, ima povređenih...

izvor Pobjeda.me

STRAVA PRIZOR IZ BEOGRADA: Dvoje mrtvih, kabina kamiona visi nad Dunavom… (foto)

Stravičan sudar dogodio se na Pančevačkom mostu ka Beogradu, jedan Read more

ŠOK U NOVOM PAZARU: Pojavila se navodno treća supruga MUFTIJE Zukorlića- BELKISA Crnovršanin…

Srbijanski tabloidi objavili su tvrdnje da je potpredsjednik Skupštine Srbije, Read more

BIHAĆ: Hamdija Abdić Tigar oslobođen optužbi za ubistvo… (foto, video)

Hamdija Abdić Tigar, komandant 502. brigade Armije Republike Bosne i Read more