IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I TRAGEDIJA U SARAJEVU: Objesila se 15- godišnja djevojčica… (foto)

U, Sarajevu, na području Općine Centar, dogodila tragedija nakon što je pronađena obješena 15- godišnja djevojčica…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 28. 04. 2022… 00: 34…  TUGA I TRAGEDIJA U SARAJEVU: Objesila se 15- godišnja djevojčica… (foto)

Razlog zbog kojeg je odlučila sebi oduzeti život nije poznat.

Prema informacijama do kojih smo došli, djevojčica je bila odlična učenica devetog razreda jedne sarajevske osnovne škole.

Njene kolege potresene ovom tragedijom danas su oslobođene nastave…

Iz poštovanja prema porodici, redakcije brojnih portala u Sarajevu neće otkrivati u koju školu je išla djevojčica i u kojem naselju se dogodila tragedija.

Iz Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo oglasili su se večeras na Facebooku nakon što je objavljena vijest da je jedna 15- godišnja djevojčica sebi oduzela život.

“Danas je još jedan mladi život odlučio sam da stane… Naše dijete, naša učenica, naša nada za bolju budućnost ugasila je svoj savršeni let… Kao roditelji izražavamo saučešće roditeljima njenim ali i svom osoblju, učenicima i roditeljima škole koju je pohađala…”, naveli su.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan, nećemo pristati na oduzimanje prava našoj naciji...

Kao roditelji su, kako ističu, zabrinuti. Previše je bola među djecom, vrlo se teško nose sa pritiscima koji su im postali neminovni.

“Želimo da pomognemo, ali kako? Danas je još jedno naše dijete odlučilo samo da nas napusti. Da li smo mogli da to spriječimo da smo ranije smanjili pritisak u toj mladoj duši, toj mladoj glavi”, dodali su u objavi.

Apeluju na nadležne po ko zna koji put da krenemo ozbiljnije brinuti o djeci koja su najduže provela vrijeme u kovidu.

“Oni nisu krivi za sve nedaće obrazovanja i sistema u kojem žive. Ne lomimo koplja na našoj djeci. Pomozite nam!

Danas je ovo vapaj, sutra ćemo traziti i odgovornosti. Kako je moguće da nam djeca odlaze, a da niko ne primjećuje njihov bol dok su u klupama škola koje nemaju adekvatano osnažen kadar da pomogne. Mijenjajte Zakon. Radite interesorne grupe ministartva nadležnih za brigu o djeci i porodicama. Mijenjajte pedagoške standarde i normative. Uvedite psihologe u škole. Smanjite pritisak na našu djecu”, poručili su u objavi.

izvor agencije

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more