IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FIFA KAZNILA i suspendovala Partizan, bez transfera do 2024! (foto)

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je FK Partizan zabranom registracije novih igrača do 2024. godine…

CIRIH: Svijet, Sport. Crna Hronika, vijesti, petak, 29. 04. 2022… 00: 38… FIFA KAZNILA i suspendovala Partizan, bez transfera do 2024! (foto)

U pitanju je dug prema Luganu na ime transfera Filipa Holendera…

Razlog za tako nešto jesu neizmirena dugovanja prema Luganu prilikom transfera Filipa Holendera u Humsku.

Beogradski klub imao je obavezu da do marta reguliše zaostala dugovanja. Novac nije uplaćen na račun Lugana i švajcarski klub obratio se FIFA. Svjetska kuća fudbala nije dugo čekala– suspendovala je Partizan do izmirenja obaveza, najduže u tri naredna registraciona perioda. Kazna važi i na državnom nivou.

Praktično, crno- bijeli neće moći da koriste ljetnji prelazni rok 2022. i 2023. i zimski 2023, piše “Sport klub”. Čim izmire dugovanje, u konkretnom slučaju, kazna će automatski biti i ukinuta. Suspenzija, praktično, važi od aprila. Pravno dejstvo imaće u prelaznom roku…

U pitanju je dug prema Luganu na ime transfera Filipa Holendera

Partizan je u igri za oba domaća trofeja, igrao je klub iz Humske proleće na evropskoj sceni, ali situacija na crno- bijeloj strani Topčiderskog brda je daleko od idealne. Čak bi se moglo reći da je dramatična. Prema navodima Sport Kluba FIFA je kaznila beogradski klub zabranom registracije novajlija u tri naredna prelazna roka. Ili još preciznije: crno- bijeli neće moći da angažuju pojačanja najdalje do zime 2024!

Čitaj još:   ŠTA JE REKAO Predsjednik Općine Nikšić: Marko Kovačević, propagira četničku ideologiju, redom pa i u Bileći... (foto i video)

Prema informacijama Sport Kluba, svjetska kuća fudbala se odlučila za kaznu zbog neispunjavanja finansijskih obaveza prema švajcarskom Luganu na ime transfera reprezentativca Mađarske Filipa Holendera.

Napadač rodom iz Kragujevca prvo je igrao na pozajmici u Humskoj, koju je Partizan platio 50.000 eura. Kasnije je ugovoren transfer težak 450.000 eura, koje je Partizan trebalo da isplati u nekoliko rata. Sport Klub je došao do saznanja da je srpski vicešampion imao obavezu da do marta reguliše zaostala dugovanja.

Međutim, švajcarski klub ostao je bez uplate, pa se obratio FIFA. Svjetska kuća fudbala nije dugo čekala– suspendovala je Partizan do izmirenja obaveza, najduže u tri naredna registraciona perioda. Kazna važi i na državnom nivou.

Čitaj još:   BEOGRAD MU SE NAJEŽIO: Dritan čestitao Dan nezavisnosti Kosova... (foto)

izvor Sportklub.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more