IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Neradni dani za Bajram ponedeljak, utorak i srijeda… (foto)

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Ramazanski bajram, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni su 2., 3. i 4. maj, saopšteno je iz Ministarstvo ekonomskog razvoja…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. 04. 2022… 11: 38… Neradni dani za Bajram ponedeljak, utorak i srijeda… (foto)

“Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG”, br. 56/93 i 27/94 i “Sl. list CG” 73/10), vjernici islamske vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika Ramazanski bajram tri dana, i to: ponedjeljak 2. maj, utorak 3. maj i srijeda 4. maj”, navodi se u saopštenju.

Iz tog resora su objasnili da, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, zaposleni islamske vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja Kurbanskog bajrama.

-Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu– navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   PODGORICA: Kako do ekspertske vlade, je li ona moguća u Crnoj Gori... (foto)

PODGORICA: Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su, kako se navode, da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu…

izvor Kodex.me

DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM: Danijela Đurović, Branka Bošnjak i Kenana Strujić- Harbić položile vijenac na Spomenik Partizanu borcu… (foto, video)

Predsjednica Skupštine, potpredsjednica i poslanica, položile su vijenac na Spomenik Partizanu Read more

Čitaj još:   PODGORICA Nema dočeka pravoslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti...