IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Neradni dani za Bajram ponedeljak, utorak i srijeda… (foto)

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Ramazanski bajram, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, neradni su 2., 3. i 4. maj, saopšteno je iz Ministarstvo ekonomskog razvoja…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. 04. 2022… 11: 38… Neradni dani za Bajram ponedeljak, utorak i srijeda… (foto)

“Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG”, br. 56/93 i 27/94 i “Sl. list CG” 73/10), vjernici islamske vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika Ramazanski bajram tri dana, i to: ponedjeljak 2. maj, utorak 3. maj i srijeda 4. maj”, navodi se u saopštenju.

Iz tog resora su objasnili da, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, zaposleni islamske vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja Kurbanskog bajrama.

-Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu– navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   PODGORICA: Predstavnici političkih partija podnijeli više krivičnih prijava protiv Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi... (foto, video)

PODGORICA: Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su, kako se navode, da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu…

izvor Kodex.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more