IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAKVIM Islamske zajednice BiH: Prvi dan Ramazanskog bajrama u ponedjeljak, 2. maja… (foto)

Centralna bajramska svečanost Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini bit će održana u Gazi Husrev- begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu- l- ulema Husein- ef. Kavazović…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30. 04. 2022… 12: 38… TAKVIM Islamske zajednice BiH: Prvi dan Ramazanskog bajrama u ponedjeljak, 2. maja… (foto)

Prema Takvimu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, prvi dan Ramazanskog bajrama je u ponedjeljak, 2. maja 2022. godine…

Kako je navela Muslimanska informativna novinska agencija (MINA), bajram-namaz je u 6.17 sati.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein- ef. Kavazović.

Nakon sabah- namaza, koji će se klanjati s početkom u 5.00 sati, bit će održan svečani program u izvedbi poznatih učača Kur'ana, ilahija i kasida, s početkom u 5.20 sati. Prigodan vaz ovom prilikom održat će prvi imam i hatib Gazi Husrev- begove džamije hfz. Mensur- ef. Malkić.

Čitaj još:   DETALJI, ZAHTJEVA"BNV" ZA SPECIJALNI STATUS SANDŽAKA:Skupština, vlada, guverner, demilitarizacija…

BHT1 i BIR televizija će centralnu bajramsku svečanost prenositi uživo.

Prvog dana reisu- l- ulema organizira tradicionalno bajramsko čestitanje, od 10 do 13 sati, u Svečanom salonu u Kancelariji reisu- l- uleme.

Drugi dan Bajrama Islamska zajednica obilježava kao Dan šehida, odnosno kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći svoju porodicu i čast, svoju vjeru i domovinu.

Centralni događaj bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

Planirano je prisustvo predstavnika Islamske zajednice, članova šehidskih porodica, kao i predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih i drugih organizacija…

izvor iBalkan.net

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more