IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ali Hiroaki Kawanishi, postao musliman i želi promovirati islam u Japanu i šire… (foto, video)

Japanac Ali Kawanishi Kawanishi, jednog dana sam se probudio i odlučio da postanem musliman… Svjestan sam da se ništa ne dešava bez Allahove volje i počašćen sam islamom, rekao je sad Ali Kawanishi.

DOSHISHA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 05. 2022… 17: 38…  Ali Hiroaki Kawanishi, postao musliman i želi promovirati islam u Japanu i šire… (foto, video)

Japanac Kawanishi postao musliman i želi promovirati islam u svojoj zemlji i šire

Japanac Ali Hiroaki Kawanishi prešao je na islam dok je studirao katoličku teologiju, a nakon doktorskih studija želi promovirati islam kao vjeru mira i istine.

Kawanishi, koji je završio svoje dodiplomsko obrazovanje na Fakultetu katoličke teologije na Univerzitetu Doshisha rekao je za Anadolu Agency (AA) da je za vrijeme studija teologije imao časove na kojim se upoznavao i sa osnovnim informacijama o judaizmu, islamu i drugim religijama, te da je islam upoznao onakvim kakvim ga do tada nije poznavao.

“Moja priča prelaska na islam je zanimljiva. Časovi na fakultetu su mi donekle pomogli u upoznavanju sa islamom. Hrišćanstvo mi nije ganulo dušu. Imao sam, da tako kažem, neopisiv osjećaj ravnodušnosti. Jednog dana sam se probudio i odlučio da postanem musliman. Tog dana sam otišao u džamiju, bez ikakvog ustručavanja i konsultacija. Postao sam musliman u pravom smislu. Svjestan sam da se ništa ne dešava bez Allahove volje i počašćen sam islamom“, rekao je Kawanishi.

Čitaj još:   ROŽAJE: Donator Sabah Čolović- "Daću opet novac ako treba da se sporne freske prekreče i iscrtaju nove..." (foto, video)

On je u razgovoru s novinarom AA rekao da je, nakon što je postao musliman, 2015. godine počeo postdiplomski studij na programu Civilizacijskih studija na Univerzitetu Ibn Haldun i da je studirao islamske nauke u Istanbulskoj fondaciji za istraživanje i obrazovanje (ISAR).

Kawanishi, koji je trenutno doktorant iz oblasti teologije na Univerzitetu u Tibingenu u Njemačkoj, kazao je da se njegove navike nisu mnogo promijenile nakon što je postao musliman, ali da sada živi znatno zdravijim životom.

Kawanishi je naglasio da je nauka o kalamu veoma moćno oružje koje privlači ljude. Istakao je da želi u Japanu izučavati islamsku teologiju.

“U tom pogledu, osjetio sam potrebu da izučim nauku kalama. Na ovom putu nisam samo da bih stekao akademsko zvanje i postao akademski građanin. Kao Japanac, nisam čuo da neko radi na polju islamske teologije u Japanu i Evropi. To je za mene posebna tema. Uživam u tome. Moj aspekt gledanja na stvari je moje bogatstvo. Zadovoljan sam svime što mi Allah nudi. Biću veoma sretan ako doprinosom promociji islama u Japanu usrećim makar jednu osobu“, rekao je Kawanishi.

Kawanishi je također rekao da jako voli tursku hranu te je dodao da je avantura učenja turskog jezika veoma poučna i da je preciznost turskih izraza veoma impresivna…

Čitaj još:   BRAVO: Elvedina Muzaferija, ispisala historiju bh sporta, osvojila je prve bodove u Svjetskom kupu... (foto i video)

IZVOR agencija AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more