IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: Vjernici klanjali bajram- namaz u Ferhadija pašinoj džamiji- Bajram je trenutak radosti… (foto, video)

Mnogobrojni vjernici klanjali su jutros Bajram- namaz u Ferhat- pašinoj džamiji u Banjaluci, gdje je hutbu kazivao muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 05. 2022… 09: 38… BANJA LUKA: Vjernici klanjali bajram- namaz u Ferhadija pašinoj džamiji- Bajram je trenutak radosti… (foto, video)

Muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović, je rekao da je sretan da ispred Ferhat-pašine džamije iz grada Banjaluke može poslati čestitke svima onima koji današnji dan obilježavaju u nadi i vjeri da će njihovi ramazanski ibadeti biti kabul, primljeni i da će njihova porodična sreća i prijateljski odnosi biti još veći i snažniji.

“Ispostili smo mjesec ramazan i proveli ga u intenzivnom ibadetu zato se danas radujemo da možemo podijeliti radost uspjeha koji nam je bio i nada, a i želja i snaga da iz ovog grada i u ovom gradu pokažemo jednu širinu, ljubav i toplinu”, rekao je muftija Abdibegović.

Dodao je da bi toplina sigurno bila veća da je veliki broj Banjalučana danas mogao biti ovdje u svojoj džamiji i kod svojih kuća, no nažalost još uvijek su negdje daleko.

“Bajram je trenutak radosti i mi želimo da kažemo da je na području banjalučkog muftiluka ovaj ramazan proveden u najboljem redu i miru”, dodao je muftija banjalučki.

Čitaj još:   BANJA LUKA: POSLIJE POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA Bokseru jednomjesečni pritvor...

Oni koji su uspjeli doći iz inostranstva u Banjaluku uživali su u prilici da dočekaju Ramazanski bajram u Ferhat-pašinoj džamiji, kao i da se vide sa porodicom i prijateljima.

Emir Dedukić iz Banjaluke, penzioner, koji inače živi u Švedskoj, iskoristio je priliku da za veliki praznik bude u svom gradu.

“Lijepo je u svom rodnom mjestu, lijepo je biti ovdje, a pogotovo uz ramazan jer do sada sam radio, a sada sam u penziji pa mogu biti ovdje par mjeseci i prelijepo je”, rekao je on.

Svima je poželio da se uvijek osjećaju tako lijepo, kao nakon mjeseca ramazana.

Esad Omerbašić, koji je takođe došao iz Švedske nije mogao sakriti emocije nakon klanjanja bajram-namaza u Ferhadiji.

“Da vam kažem, puno srce. Sad sam došao u subotu maksuz za Bajram, puno mi je srce kad vidim puno današnjeg naroda”, rekao je on.

Nakon molitve vjernicima se ispred Ferhadije pridružio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je došao da čestita praznik muftiji banjalučkom, imamima Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka i svim prisutnim vjernicima.

“Iskreno sam srećan što sam danas ovdje sa našim prijateljima Bošnjacima ovdje u Banjaluci da podijelim sa njima tu sreću i radost ovog veoma važnog praznika”, rekao je on dodajući da Banjalučani dijele svakodnevnicu, sudbinu i treba da dijele i budućnost.

Čitaj još:   DETALJI KRVAVOG PIRA U TUZLI: Ono što je HAJRUDIN uradio DŽENITI dugo će se prepričavati...

IZVOR agencije AA

BANJA LUKA: Dan nakon što je iscrtan, prefarban Vulinov mural… (foto)

Mural sa likom Aleksandra Vulina u Banjaluci danas je bačena Read more

BANJA LUKA: Snažno nevrijeme, vjetar rušio stabla i lomio sve ispred sebe… (foto i video)

Snažan vjetar praćen grmljavinom i pljuskom, napravio je popriličnu štetu Read more