IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Centralna bajramska svečanost u Bijeloj džamiji u Srebrenici… (foto, video)

Nakon bajram- namaza kod Čaršijske džamije u Srebrenici upriličeno je bajramsko druženje za vjernike koje u protekle dvije godine nije održavano zbog pandemije koronavirusa…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 05. 2022… 10: 38… Centralna bajramska svečanost u Bijeloj džamiji u Srebrenici… (foto, video)

Centralna bajramska svečanost u Bijeloj džamiji u Srebrenici

Centralna bajramska svečanost za područje opštine Srebrenica održana je u Bijeloj džamiji u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Bijela džamija u Srebrenici bila je mala da primi sve vjernike prilikom klanjanja bajram – namaza kojim su Bošnjaci ovog grada ispratili još jedan ramazan.

Pored Bijele džamije bajram– namaz je klanjan još u osam džamija na području opštine Srebrenica i to u Sućesci, Potočarima, Luci, Krušev Dolu, Osmačama, Dobraku, Osatu i Slapovićima.
Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić kazao je da je radost iz godine u godinu dočekivati bajramske blagdane u Srebrenici.

Bajrami su naša radost, i sretni smo da ih dočekujemo u Srebrenici nakon genocida. Radost jer nam je Allah dž. š. podario mogućnost da dočekamo Bajram. Zahvalni smo dragom Bogu što smo na 11 mjesta klanjali teravih namaz u Srebrenici…

Čitaj još:   Umalo fizički obračun: Milačić vrijeđao Konatara, nazvao ga "SPLAČINOM i FUKAROM'' (video)

Zahvalni smo dragom Bogu što širom Srebrenice klanjamo bajram namaz. Zahvalni smo dragom Bogu što se u Srebrenici rađaju naša djeca. Opet ću poručiti da je komšiluk naš najveći kapital, a bajram je prilika da se toga podsjetimo- istakao je ef. Peštalić koji je uputio i bajramsku čestitku muslimanima u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Molim dragog Boga da nam ukabuli naš post. Važno je da molimo jedni za druge. Podsjetit ću da je bajram vjerski praznik, te ga u skladu s tim trebamo i provesti. Bajram šerif mubarek olsun – poručio je Damir ef. Peštalić.

Nakon mjeseca Ramazana, koji je mjesec mira i oprosta, postanimo bolji i odgovorniji ljudi i širimo toleranciju među svim ljudima. Gradimo zajedničke mostove povjerenja i ljubavi. Bajram Šerif Mubarek Olsun – poručio je zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Nakon bajram – namaza kod Čaršijske džamije u Srebrenici upriličeno je bajramsko druženje za vjernike koje u protekle dvije godine nije održavano zbog pandemije koronavirusa.

IZVOR agencije aa

Dnevni horoskop za 24. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more