IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Bajram- namaz u „Stambol“ džamiji, predvodio muftija sandžački Senad ef. Halitović… (foto, video)

Uz brojne vjernike, hafiza iz Republike Turkiye, bajram- namaz u “Stambol” džamiji obavio je i konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru, Basar Basol i zaposleni u tom diplomatskom predstavništvu…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 05. 2022… 09: 38… Novi Pazar: Bajram- namaz u „Stambol“ džamiji, predvodio muftija sandžački Senad ef. Halitović… (foto, video)

U novopazarskim džamijama, kao i u džamijama u opštinama regije Sandžak, jutros je uz prikladan vjerski program klanjan bajram- namaz, čime je počelo obeležavanje jednog od dva najveća blagdana u islamu, Ramazanskog bajrama, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz SANDŽAKA…

Centralna bajramska svečanost upriličena je u novopazarskoj “Stambol” džamiji, a bajram- namaz je predvodio predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, muftija sandžački, Senad ef. Halitović.

U bajramskoj hutbi muftije Halitovića okupljeni vjernici mogli su čuti poruke koje su se ticale nužnosti jedinstva među muslimanima u Sandžaku, ali i borbi čovjeka da nastoji da sve ibadete koje je upražnjavao tokom mubarek mjeseca ramazana čini i nakon što je mjesec posta završen…

Čitaj još:   BEOGRAD: "Četnici su bili antifašisti, neka se spreme Nedićevci, Ljotićevci, Mladić, Karadžić..." (foto)

Jedan od vidova da su osobi primljeni post i ibadeti u ramazanu, upravo je nastavak pokornosti Allahu dž.š nakon tridesetodnevnog posta, redovnih i dobrovoljnih namaza i ostalih ibadeta, poručio je Halitović.

Osim brojnih vjernika, hafiza iz Republike Turkiye, bajram- namaz u “Stambol” džamiji obavio je i konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru, Basar Basol i zaposleni u tom diplomatskom predstavništvu.

Nakon obavljenog namaza, tradicionalno na prostorima Sandžaka, muškarci odlaze na mezarja, kako bi se sjetili prolaznosti života i uputili dovu za rahmet duša bližnih koji su preselili na ahiret.

izvor iBalkan.net / agencije aa

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more