IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN- STIGLO UPOZORENJE: SPREMA SE NAJGORI SCENARIO- “Moglo bi biti gadno, ovo morate imati kod kuće”… (foto, video)

U slučaju nestanka struje i vode, evo šta trebate imati kod sebe…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 03. 05. 2022… 23: 38… BERLIN- STIGLO UPOZORENJE: SPREMA SE NAJGORI SCENARIO- “Moglo bi biti gadno, ovo morate imati kod kuće”… (foto, video)

Njemačka ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser je nakon najnovijih zbivanja u Ukrajini Nijemcima preporučila da za svaki slučaj kod kuće pripreme zalihe hrane i lijekova

“U slučaju da nestane struje na neko duže vrijeme ili se na neki drugi način ograniči svakodnevni život, ne bi bilo loše da građani kod kuće imaju zalihe”, izjavila je ministrica za njemački poslovni dnevnik “Handelsblatt”.

Rekla je i kako državne mjere civilne odbrane trebaju obuhvatiti ne samo “tehnička pitanja”, već i “zalihe hrane, lijekova i medicinskog materijala”.

Čitaj još:   DOSJETILI SE DA ORGANIZUJU TAKMIČENJE U LAGANJU: Dobro slaži i ostani živ... (foto, video)

Na popisu namirnica koje građani u svakom trenutku moraju imati je 20 litara vode, 3,5 kilograma žitarica, hljeba, tjestenine, riže i krompira, četiri kilograma povrća i mahunarki, 2,5 kilograma voća i orašastih plodova, 2,6 litara mlijeka i mliječnih proizvoda.

Napominje se kako za 10 dana rezervi treba imati i 1,5 kilograma mesa, ribe, jaja ili jaja u prahu, 357 grama biljnog masla i ulja i drugih proizvoda po vlastitom ukusu, kao što je med ili čokolada…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more