IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZ BERLINA: Teška pozicija Srbije, plašim se svega što sledi… (foto, video)

Vučić upitan da li ćemo, nego kako ćemo da preživimo- hoćemo li da se provučemo sa modricama ili sa teškim ranama- kazao je Vučić.

BERLIN: Svijet, Zanimllivosti, vijesti, četvrtak, 05. 05. 2022… 09: 28… VUČIĆ IZ BERLINA: Teška pozicija Srbije, plašim se svega što sledi… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Njemačke Annalenom Baerbock da razgovori nisu bili jednostavni, ali da je zadovoljan velikim interesovanjem njemačke vlade da razgovara sa Srbijom.

On je izjavio da je važno da razgovora sa njemačkim predstavnicima i da je to najsnažnija zemlja u svakom smislu.

“Ne možemo mi da promenimo stav Nemačke po pitanju Kosova ili nekom drugom pitanju. Suština mog posla je da se borimo za što bolju poziciju Srbije. Sutra ću govorititi zašto će postojati još veće interesovanje svih za Beograd i za Srbiju”, naveo je Vučić.

Upitan o razgovoru sa Scholzom i pritiscima o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji, on je naveo da je njemački kancelar vrlo pristojan čovek.

“Jeste čuli Olafa Scholza šta precizno govori? I koga smatra krivim za događaje u Bosni, ja sam pokušao da kažem nešto drugačije, i šta smatra da treba da se dogodi na Kosovu i takođe oko sankcija i oko svega? Izjave su samo uvek slabije ogledalo onog šta se dešavalo na samom sastanku. Naša pozicija je teška, užasno komplikovana, izjavama Putina dodatno iskomplikovana. O svemu tome ću da govorim sutra. U političkom smislu nikad teža, plašim se sa svime šta sledi i šta imamo, i u ekonomskom smislu nikada teža”, rekao je Vučić.

Čitaj još:   ŽRTVA CYBER NASILJA: Zašto je doktorica Semiz počinila samoubistvo... (foto, video) 

Iako je veliki pritisak, Vučić navodi kako Srbija ostaje na evropskom putu.

“Srbija se nalazi na evropskom putu i neće da se okreće nigde drugo. Srbija je vojna neutralna i biće vojno neutralna. Mi smo treći dan napada na Ukrajinu saopštili strateške stavove. I koliko god bili teški i komplikovani za braniti pred svima, koji vas teraju da budete deo čopora na bilo kojoj strani, 71 dan je Srbija na istoj poziciji. Ja nisam skrivao našu poziciju, govorio sam na pristojan način”, rekao je Vučić i dodao da će sutra govoriti o svim posljedicama, problemima sa kojim će se suočavati i odgovorom Srbije na to.

Vučić se u srijedu sastao i sa kancelarom Njemačke Olafom Scholzom, sa kojim je odvojeni sastanak imao i premijer Kosova Aljbin Kurti…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. januar 2023. godine

izvor N1.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more