IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iz UN- a POTVRDILI: Rusi kradu žito iz Ukrajine! (foto, video)

U Ukrajini je trenutno 25 miliona tona žita dostupno za izvoz, ali je on onemogućen blokadom luka, kazao je Schmidhuber.

RIM: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 06. 05. 2022… 19: 38… Iz UN- a POTVRDILI: Rusi kradu žito iz Ukrajine! (foto, video)

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je danas da je oko 700 hiljada tona žita “nestalo” u Ukrajini i da postoje indicije da su ga ruske snage ukrale.

Zamjenik direktora Odjeljenja FAO za tržišta i trgovinu Josef Schmidhuber rekao je u Ženevi da postoje „neprovjereni dokazi“ da su ruski vojnici opljačkali žito iz skladišta koje su uništili i dodao da Rusi „kradu i poljoprivrednu opremu“.

Schmidhuber je kazao da su „prilično vjerodostojni“ snimci na društvenim mrežama koji sugerišu da Rusija „kamionima transportuje velike količine žita“ iz Ukrajine, ali je upozorio da nema „statistike“ o mogućoj krađi.

Čitaj još:   Infektolog dr. BINELA MAVRİĆ iz Novog Pazara: U pitanju je drugi talas infekcije sa MNOGO TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM

U Ukrajini je trenutno 25 miliona tona žita dostupno za izvoz, ali je on onemogućen blokadom luka, kazao je Schmidhuber…

IZVOR agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more