IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: U haremu ALTUN ALEM DŽAMIJE ponovo ukopan MUFTIJA Zukorlić nakon obdukcije (foto, video)

U Novom Pazaru u haremu Altun alem džamije obavljena je sahrana nekadašnjeg muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića.

Prethodno je obavljena obdukcija na Odjeljenju za sudsku medicinu i patologiju Opšte bolnice u tom gradu.

Posmrtni ostaci Muamera Zukorlića ekshumirani su ranije tokom dana sa mezarja u selu Orlje, u opštini Tutin pored Novog Pazara. Obdukciju su, prema najavama, radili obducenti sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga.

Zukorlić je preminuo iznenada u 51. godini na današnji dan prije šest mjeseci, a tada je kao uzrok smrti naveden srčani udar.

Njegov sin, Usame Zukorlić, koji ga je naslijedio na čelu Stranke pravde i pomirenja (SPP) rekao je novinarima uoči ekshumacije da je ovo jako težak trenutak za porodicu, ali da im je potreba za istinom o uzroku smrti bila ispred emocija.

Čitaj još:   USAMA, sin Muamera Zukorlića NOVI predsjednik SPP- a... (video)

Usame Zurkorlić je ranije na društvenim mrežama objavio da je Viši sud u Novom Pazaru odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz ova tri grada, kao i da će proces nadgledati Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ovaj sud postupa od 11. aprila po njegovoj krivičnoj prijavi Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), u kojoj on traži da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

izvor: RSE

USAMA, sin Muamera Zukorlića NOVI predsjednik SPP- a… (video)

Novi predsjednik Stranke pravde i pomirenja je Usame Zukorlić potvrđeno Read more

SRBIJANSKI POLITIČAR SUMNJA U ZVANIČNO SAOPŠTENJE O SMRTI ZUKORLIĆA: “Zašto niko ne objavi da je Muamer sedam dana ranije…”

Sve je više teorija zavjere o smrti Muamera Zukorlića. Nekadašnji Read more

Čitaj još:   ČETIRI PRSTENA OBEZBJEĐENJA OKO GROBLJA: Uskoro počinje ekshumacija tijela muftije Muamera Zukorlića