IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: MVP- Vladimiru Leposaviću, putna isprava biće poništena… (foto, video)

Vladimir Leposavić je nekoliko već puta iskoristio diplomatski pasoš na svojim putovanjima van Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07. 05. 2022… 11: 38… PODGORICA: MVP- Vladimiru Leposaviću, putna isprava biće poništena… (foto, video)

Bivši ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić nije postupio u skladu sa zakonskim obavezama i vratio diplomatski pasoš, pa će ta isprava, shodno predviđenoj proceduri biti poništena, kazali su Pobjedi iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz tog resora su naveli da su, budući da Leposavić nije vratio diplomatski pasoš, dva puta obavijestili Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava o potrebi dostavljanja te putne isprave Ministarstvu vanjskih poslova na dalju nadležnost.

Prema saznanjima Pobjede, Leposavić je nekoliko puta iskoristio diplomatski pasoš na svojim putovanjima van Crne Gore.

Iz MVP su pojasnili su da se, shodno članu 18 Zakona o putnim ispravama, diplomatski i službeni pasoš izdaje sa rokom važenja od pet godina, kao i da pravo na njegovo korišćenje prije isteka tog roka, prestaje u slučaju prestanka funkcije, drugog svojstva ili razloga za izdavanje.

Čitaj još:   DIRLJIVO: Zagrljaj bliznakinja u kovid bolnici u Pazaru... (foto)

“Nosioci diplomatskih i službenih pasoša dužni su da po prestanku funkcije koja je bila osnov za izdavanje ove vrste dokumenta, vrate pasoš Ministarstvu vanjskih poslova posredstvom organa na čiji zahtjev je izdat”, naglasili su iz MVP.

Kako Leposavić nije postupio u skladu sa zakonskim obavezama, dodali su, njegov diplomatski pasoš biće poništen shodno predviđenoj proceduri poništenja.

Sa funkcije ministra pravde Leposavić je smijenjen sredinom juna prošle godine jer je negirao da se u Srebrenici desio genocid.

Izvor: Mina

BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je Read more

ČUDNO- ČUDO: Hrvatsko primorje bez konobara, radnika iz BiH i Srbije nedovoljno, poseže se za radnom snagom iz Azije… (foto, video)

U hrvatskom turizmu dugo je važilo pravilo: ako ti nećeš Read more

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Odjeljenja saobraćajne Policijske, manji broj saobraćajnih nezgoda u gradu... (foto i video)
HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more