IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora proslavlja Dan Evrope čvrsta na svom evropskom putu…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja– Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i afirmaciju projekta evropskog ujedinjenja kao jedinog garanta sigurnosti i demokratskog razvoja svih evropskih naroda.

“Ovogodišnji Dan Evrope, koji je ujedno i dan velike pobjede slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, dočekujemo u nevjerici da su strahote rata, stradanje i patnje civila na evropskom tlu, postali naša današnjica…

Jedinstvo, odlučnost i efikasnost u politici EU nakon agresije na Ukrajinu, i to od zemlje koja je zajedno sa ukrajinskim i drugim narodima Sovjetskog Saveza dala neprocjenjiv doprinos toj pobjedi prije 77 godina, ohrabruju i ulivaju snagu da zajedno istrajemo u odbrani temeljnih vrijednosti evropskog jedinstva: ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine prava i ljudskih prava i prava svakog naroda na slobodan izbor svog puta.

Čitaj još:   ŽESTOKE PORUKE IZ VAŠINGTONA: „ Sramota, nadam se da će svi moji prijatelji otići iz Srbije dok još mogu…“ (foto, video)

Pred nama je vrijeme teških, strateških odluka. Nadajmo se mudrih i pravovremenih. Odluka koje će pružiti sigurnu evropsku budućnost i zemljama koje su van Evropske unije.

Crna Gora proslavlja Dan Evrope ponovo čvrsto na svom evropskom i euroatlantskom putu, odlučna da povrati reformski entuzijazam i svoje evropske partnere uvjeri da je ne samo pouzdan vanjsko- bezbjednosni partner koji istrajava na afirmaciji evropskih vrijednosti, već i zemlja koja je u stanju da odgovori na većinsko opredjeljenje svojih građana da žive u skladu sa najvišim evropskim standardima i vrijednostima demokratije. Radujemo se novim evropskim pobjedama”, naveo je Milo Đukanović.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more