IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: CETINJE je podśetnik raznim udruženjima u Crnoj Gori koliko je SRAMOTNA NJIHOVA IZDAJA…

Posljednjih dana se u više navrata iz redova Demokratskog fronta moglo čuti da Cetinje ne zaslužuje da bude Prijestonica. Posljednja izjava sa tom porukom stigla je od jednog od lidera DF- a Andrije Mandića. Da ga ovakvi stavovi ne iznenađuju, za CdM kaže dekan Falulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić. Objašnjava i zašto, ali i šalje nekoliko snažnih poruka svima koji o Cetinju misle kao Mandić.

“Ako se priśetimo da je Andrija Mandić prije dvije godine izjavio da je Cetinje zabit i malo nebitno selo podno Lovćena koje bi trebalo da se ponosi činjenicom da je u njemu rođen kralj Aleksandar Karađorđević, onda nam najnovije poruke da Cetinju treba oduzeti status prijestonice koje dolaze iz DF-a ne mogu biti nikakvo iznenađenje, kazao je Čirgić.

Podsjetimo, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić nedavno je poručio kako “Cetinje više ne zaslužuje da bude Prijestonica”.

On je ovo kazao nakon dešavanja na Cetinju kada je grupa djece ispred Cetnjskog manastira pjevala pjesme o Kosovu i Obilićima, nakon čega je kasnije kako je prijavljeno policiji, kamenovan autobus u kome su bila ta djeca.

Na Mandićeve riječi Čirgić jasno šalje poruku da je Cetinje jedina slobodna tačka Ivanbegovine, jedini crnogorski bastion koji nijesu uspjeli osvojiti Vučićevi namjesnici u Krivokapić-Abazovićevoj vlasti.

Čitaj još:   CETINJE: ZA OVO TREBA IMATI DOBAR ŽELUDAC...

“Takvo Cetinje podśetnik je raznim antidržavnim političkim i parapolitičkim udruženjima u Crnoj Gori koliko je sramotna njihova izdaja. Baš zato dobar dio naše političke “elite” mrzi Cetinje. Ništa bolje odnos političara prema Crnoj Gori ne ilustruje od njihovog odnosa prema Cetinju. Frustracija crnogorskih izdajnika Cetinjem i svim onim što ono znači– i onim iz 1918. i onim iz 1941. i onim iz 1991. i onim iz 2006., konačno i onim iz 2021.– prirodno rezultira mržnjom prema ljudima i prema gradu “što se ne šće u lance vezati””, ističe sagovornik CdM- a.

Kako dodaje, inicijativa DF-a o ukidanju statusa prijestonice Cetinju ne razlikuje se mnogo od nastojanja njihova partnera Dritana Abazovića i njegovih poltrona da kriminalizuju ne Belveder nego cijelo Cetinje – kao odmazdu za građansku pobunu protiv onih koji beskrupulozno ruše najviše vrijednosti koje taj grad baštini još od vremena kralja Nikole: građanski multinacionalni i multireligijski sklad i evropske vrijednosti.

“Baštinici ideologije genocida koji slave popa Macu, popa Šiljka, učesnika Petrovdanskog sabora Joanikija Lipovca, Pavla Đurišića i druge zlikovce znaju da – dok je takvoga, slobodarskoga Cetinja– Crna Gora ne može biti pokrajina Velike Srbije”, jasan je dekan FCJK.

Čirgić tvrdi da baštinici ideologije genocida baš zbog navedenog beskrajno i patološki mrze Cetinje.

“Od njih ga možda više mrze samo bivši suverenisti koji su za privilegije koje im je ponudila nova vlast jeftino kompenzirali svoju pripadnost takvome Cetinju. Takvo je Cetinje svjedok njihove sramotne izdaje koju ne može prekriti ni dim suzavaca kojim su ga jesenas nemilice zasipali”, zaključio je Črigić u izjavi za CdM. (Miraš Dušević)

Čitaj još:   JEZIVE SCENE SA BARIKADA NA CETINJU! Policija pod punom opremom: SVUDA VIDLJIV CRNI GUST DIM, GORE... (video)

izvor: cdm.me

CETINJE: DRITAN PONOVO IZVIŽDAN, ušao u Gradsku kafanu, gosti se pokupili i izašli…

Premijer Dritan Abazović definitivno nije omiljen na Cetinju. On je Read more

VUKIĆ Pulević: CETİNJANI, JOŠ NIJE KASNO DA SE DOZOVETE…

Pozivam vas zato sve da se još jednom presaberete, pozivam Read more

PUTUJ EVROPO: Cetinjski potpuri…

Tamo gdje smo se najmanje nadali, na Cetinju, ovih dana Read more

CETINJE: ZA OVO TREBA IMATI DOBAR ŽELUDAC…

I eto ti partije koja je praktično zbrisana sa političke Read more