IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD:„Besmrtni puk“, Putinova figura i „Z“ na čelu kolone, Popović i Bajatović šetaju… (foto, video)

Građani okupljeni u povorci „Besmrtni puk“ krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 09. 05. 2022… 12: 38… BEOGRAD: „Besmrtni puk“, Putinova figura i „Z“ na čelu kolone, Popović i Bajatović šetaju… (foto, video)

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas na manifestaciji „Besmrtni puk“ da su „Srbija i Rusija uvijek bile na pravoj strani istorije“.

On je kazao da je na današnji dan 9. maj, u Drugom svjetskom ratu 1945. godine kapitulirala Njemačka i da se „sjećamo najveće pobjede u 20. vijeku“.

„Naše dede i bake su pobjedili u ovom ratu zajedno sa našom braćom Rusima“, rekao je Popović

On je dodao da današnja generacija ima obavezu da svim političkim sredstvima brani dvije najveće vrijednosti Srbije– slobodu i nezavisnot.

Građani okupljeni u povorci „Besmrtni puk“ krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Važno da CG sačuva multietničku demokratiju, primljena akreditivna pisma novih ambasadora, KOSOVA i… (foto, video)

Među njima su, osim Popovića i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan- Harčenko, funkcioner SPS- Socijalističke partije Srbije i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i funkcioner Dveri Ivan Kostić.

Na čelu kolone je veliki transparent „Besmrtni puk Beograd“ i figura predsjednika Rusije Vladimira Putina od kartona, kao i veliko latinično slovo „Z“.

"Besmrtni puk" u Beogradu: Putinova figura i latinično "Z" na čelu kolone, Popović i Bajatović šetaju (FOTO) 7

Mnogi od okupljenih nose slike svojih predaka stradalih u drugom svjetskom ratu, kojima je i namenjena ova manifestacija, kao i veliku trobojku koja istovetna i za Srbiju i za Rusiju.

Ograda oko spomenika Vuku Karadžiću odakle je povorka krenula ispisana je slovom „Z“, uz poruku na ruskom „Za Rusiju“.

Ruzveltova ulica i Ulica Mije Kovačevića zatvorene su za saobraćaj…

izvor Danas.rs

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more