IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA: PUTIN NA VOJNOJ PARADI, UKRAJINCE NAZVAO NACISTIMA… (foto, video)

Putin je govorio i o “rusofobiji”. Iznio je tvrdnju da je nekim američkim veteranima zabranjen dolazak na Dan pobjede, iako su, kako je rekao, željeli doći…

MOSKVA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 09. 05. 2022… 10: 38… MOSKVA: PUTIN NA VOJNOJ PARADI, UKRAJINCE NAZVAO NACISTIMA… (foto, video)

Rusija danas slavi 77. godišnjicu pobjede nad Hitlerovom Njemačkom, a predsjednik Vladimir Putin drži dugo očekivani govor o događajima u agresiji protiv Ukrajine…

  • Naša dužnost je čuvati uspomenu na one zbog kojih smo pobjednici i ne ponoviti globalni rat. U prethodnim godinama pokušavali smo održavati mirovne dogovore, ali nisu nas htjeli slušati. Imali su potpuno drugi plan, sad to vidimo. NATO aktivno ide prema našem teritoriju, to je apsolutno neprihvatljivo. NATO radi s ukrajinskim nacistima, Ukrajina dobiva najmodernije oružje. Odluka o specijalnoj vojnoj operaciji je bila jedina ispravna– kazao je Putin.

    Na moskovskom Crvenom trgu održat će se vojna parada u kojoj će učestvovati oko 11.000 vojnika. Bit će izloženi tenkovi i druga vojna oprema.

Putin je govorio i o “rusofobiji”. Iznio je tvrdnju da je nekim američkim veteranima zabranjen dolazak na Dan pobjede, iako su, kako je rekao, željeli doći.

Čitaj još:   NOVI PAZAR- SLAVI POBJEDU Redžepa Tajipa ERDOGANA: Sirene i baklje na ulicama, Turska ide u drugi krug! (foto, video)

Govorio je da se stanovništvo u Donbasu koje podržava Rusija bori za svoje porodice.

Danas ratujemo za svoju zemlju u Donbasu. Obraćam se svim snagama na Donbasu, ratujete za našu sigurnost, kako ne bi bilo krvi od neonacista. Klanjamo se danas svima koji su poginuli, klanjamo se pred mučenicima Odese, slavimo stanovnike Donbasa i sve koji su poginuli od strane nacista – kazao je u govoru na Crvenom trgu.

Govor je bio prekinut zbog minute šutnje.

Putin je zaželio brz oporavak svim ranjenim vojnicima i zahvalio medicinskom osoblju.

  • Za Rusiju! Za pobjedu– uzviknuo je Putin na kraju govora.

Suprotno nekim očekivanjima, Putin nije spomenuo riječ rat govoreći o napadu Rusije na Ukrajinu koji Rusija i dalje naziva specijalnom vojnom operacijom.

Nije spomenuo ni opću mobilizaciju, što su neki očekivali, ali Kremlj je to već ranije demantirao nazvavši to glupošću.

izvor agencije

Čitaj još:   DA LI JE SAMO MANJAK ENERGIJE: Cijeli dan ste umorni, ili su krive ove jutarnje navike...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more