IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čanak: CETINJE danas centar čitavog regiona, ovo je POBJEDA CRNE GORE…

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za portal Pobjeda da Cetinje danas centar demokratije, ne samo Crne Gore, nego čitavog regiona.

“Kada svi budu mogli, u svakom dijelu regiona da, bez obzira na naciju i vjeru i porijeklo, osjećaju dobrodošli i toliko domaći i tolikoevropski kao danas na Cetinju mi ćemo živjeti u jednom mnogo boljem svijetu nego danas”, poručio je Čanak u prijestonici uoči okupljanja građana na Belvederu povodom Dana pobjede.

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Čanak je rekao da je sada atmosfera apsolutno svečarska.

“Zato što se vidi sve ono što je prošle godine najavilo promjene u Crnoj Gori, do kojih je donekle došlo. Potpuno je jasno– debakl prošle vlasti u septembru je doveo do toga da ona prestane da postoji u obliku u kom je postojala”, dodao je Čanak.

Ovaj dan je, kako je rekao, bitan i za Cetinje i za Crnu Goru jer je dokaz da je ovakvo crnogorstvo, kom svjedočimo u Prijestonici, inkluzivno.

“Ono uključuje sve nacije, sve vjere, sve građane Crne Gore i sve građane koji žele dobro Crnoj Gori i Evropi. I upravo zbog toga je ovo danas praznik koji treba dočekati i ispratiti sa osmjesima”, naglasio je Čanak.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Veljović je uhapšen jer je prijetnja i zna previše... (foto i video)

Prema njegovim riječima, kada je prije dvije godine DPS izgubio većinu u parlamentu, primijetio je da su mnogi trijumfalno tvrdili da je to kraj, ne samo Mila Đukanovića i njegove partije, već i Crne Gore kao takve.

Međutim, podsjeća da je i tada rekao da je to vrhunac uspjeha i Đukanovića i svih onih koji su uspjeli da od Crne Gore naprave međunarodno priznatu, suverenu državu i članicu NATO-a.

“Zato što je mirna smjena vlasti dokaz uspjeha projekta. I sada se vidi da sam bio u pravu. Jer sada će doći do pročišćavanja nataloženih slojeva nepotizma, korupcije i svega onoga što dugogodišnja vlast nosi sa sobom, ali će to izbistriti sve zasluge prethodnog perioda jer će pokazati Crnu Goru u punoj njenoj zrelosti da stane rame uz rame sa najrazvijenijim svjetskim demokratijama…

Tako da u tom svjetlu mislim da je ovo veliki dan i pobjeda Crne Gore”, zaključio je za naš portal Čanak.

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   CETINJE: Građani se uputili prema policijskim barikadama... (foto i video)
ČANAK BJESAN KAO RIS: OTKUD VOJSCI U SEKULARNOJ DRŽAVI KRSNA SLAVA, POSTAJU ORUŽJE CRKVE SRBIJE… (video)

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata komentarisao je obilježavanje krsne slave Read more

NENAD Čanak: Ako ne uvede sankcije Rusiji, Srbija će ih uvesti sama sebi…

Vučić je za londonski Fajnenšel tajms rekao da Beograd neće Read more

NENAD ČANAK POZIVA NA CIVILIZACIJSKI ISKORAK SRBIJE: “Prestanimo lutati, uvedimo SANKCIJE Rusiji!”

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas sve "proevropske i Read more