IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović donio odluku: Izbor u 14 opština 23. oktobra… (foto, video)

Izbori u Podgorici, Tivu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Podgorici, Pljevljima, Golubovcima, Plavu i Rožajama biće održani 23. oktobra ove godine, saopštio je savjetnik predsjednika Crne Gore za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10. 05. 2022… 14: 38… MILO Đukanović donio odluku: Izbor u 14 opština 23. oktobra… (foto, video)

Izbori u Podgorici i još 13 opština biće održani 23. oktobra, saopštio je odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanović njegov savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanjaBoris Bastijančić.

Kako je 27. saziv Skupštine Crne Gore na trećoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja ponovo odlučivao i izglasao Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, 9. maja 2022. godine, predsjednik Crne Gore Milo Đukaqnović, postupajući po ustavnom imperativnom utvrđenju sadržanom u članu 94 stav 2 najvišeg pravnog akta države i izričito konstituisanoj obavezi u konkretnoj, karakterističnoj pravnopolitičkoj situaciji, proglasio je pomenuti zakon, koji je time zadobio svojstvo izvršnosti i (pretpostavljene) pravne perfektnosti.

Pošto je isti stupio na snagu danom objavljivanja u ,,Službenom listu Crne Gore”, dominantno na osnovu smisla, duha i dejstva člana 209a Zakona o lokalnoj samoupravi, ranije raspisani lokalni izbori odgađaju se i biće održani 23. oktobra 2022. godine, što je određeno današnjim odlukama, koje je donio Predsjednik Crne Gore – naveo je Bastijančić u saopštenju.

Čitaj još:   VISOKO: Stravična nesreća, stradao Amar H 18- godišnji suvozač iz BMW- a...

Đukanović je donio odluke o izmjenama odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Plužine i Skupštine opštine Žabljak, Skupštini opštine Bijelo Polje i Skupštini opštine Šavnik, Skupštini opštine Bar, Skupštini opštine Danilovgrad, Skupštini opštine Kolašin i Skupštini Glavnog grada Podgorica i Skupštini opštine Pljevlja.

Navedene odluke stupaju na snagu danas (danom donošenja) i integralni su dio crnogorskog pravnog poretka, a biće objavljene u ,,Službenom listu Crne Gore’’ i u ,,Službenom listu Crne Gore– opštinski propisi’’, na osnovu kojih će nadležni državni organi i izborne komisije dalje na odgovarajući način postupati.

– Neophodno je naglasiti da će Odluka o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada), Skupštini opštine Plav i Skupštini opštine Rožaje, koji će se takođe održati 23. oktobra ove godine, biti donesena pravovremeno i to u unaprijed definisanom periodu (najranije) od 15. jula, do (najkasnije) 24. avgusta, ove godine- poručio je Bastijančić.

izvor agencije

Čitaj još:   VELIKI TRIJUMF, ANKARE: SAD sprema izručenje FETULAHA Turskoj...
Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more