IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende… (foto, video)

Tijelo Ivice Osima stiglo je na groblje Bare u popodnevnim satima, a putovanje je iz Graza trajalo od jutros…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, utorak, 10. 05. 2022… 19: 38… SARAJEVO: Tijelo Ivice Osima stiglo u Bosnu i Hercegovinu, u subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legende… (foto, video)

Kako saznaje N1, tijelo Ivice Osima stiglo je u Bosnu i Hercegovinu, te dopremljeno na groblje Bare.

Putovanje prema Bosni i Hercegovini iz Graza počelo je jutros, a tijelo Straussa sa Grbavice stiglo je na groblje Bare u popodnevnim satima.

Ivica Osim trebao bi biti sahranjen 14. maja, a do tada će biti održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a FK Željezničar i N/FS BIH otvorili su knjige žalosti kako bi se u njih mogli upisati svi koji to žele.

Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u 81. godini života.

Komemoracija, sahrana i ispraćaj legende Fudbalskog kluba Željezničar, bosanskohercegovačkog sporta, grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Ivice Osima, održat će se u subotu u Sarajevu…

“Nedavna vijest o smrti našeg igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta. U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati”, saopšteno je u utorak iz kluba.

Čitaj još:   UŽAS IZMEĐU DVA TUNELA: Straviči sudar kod Ulcinja... (video)

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko “Željinih” uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju Ivici Osimu. Direktan prenos komemoracije može se gledati na BHT 1.

Kako je najavljeno, okupljanje ispred stadiona je u 12 sati, polazak u 12: 30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Ivica Osim ostat će upamćen i kao veoma dobar selektor fudbalskih reprezentacija bivše SFR Jugoslavije i Japana.

Čitaj još:   VUČIĆ IZ BEOGRADA O PRIJEMU KOSOVA U NATO: "Situacija nije naivna, mi ćemo..." (foto, video)

Bio je počasni predsjednik FK Željezničar i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u austrijskom Grazu, gdje je živio posljednjih godina.

izvor iBalkan.net / agencije AA

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more

VIC DANA: UŽAS- Pitali Zokija Milanovića koji mu je najdraži ŠPORT, pa on sve pojasnio… (foto)

VOLIM London, kišu i još ponešto... ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, Sport, Read more