IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Ceo život sam krao, nikad nikoga nisam upucao”: Likvidacija nekadašnjeg člana kriminalne grupe “Firma”… (foto, video)

Nikad nikoga nisam upucao… Ceo život sam krao i imao sam za hljeb i benzin, ali ovo nisam- kazao je nakon svedočenja optuženi Mitrović…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 11. 05. 2022… 12: 38… “Ceo život sam krao, nikad nikoga nisam upucao”: Likvidacija nekadašnjeg člana kriminalne grupe “Firma”… (foto, video)

Tog dana Jovica i ja smo bili do Kule, Novog Sada i vratili smo se (u Beograd) oko 19 časova. On je izašao iz vozila i ja sam prešao na mjesto vozača da bih vratio auto vlasniku jer nije bio njegov. Ovde okrivljeni je prišao i napao ga, a ja sam se bacio na suvozačko sjedište. To je trajalo nekoliko sekundi- prepričao je ukratko dan likvidacije svjedok Mijatović, Radonjićev prijatelj.

Radonjić je, kako je rekao, izašao iz kola na parkingu u blizini njegove kuće na Zvezdari i pričao telefonom kada mu je napadač prišao. Radonjiću je falio “možda milimetar da ga ščepa“.

Onda je okrivljeni ispucao Jovicu, četiri ili pet metaka, ne znam. Ja se bacam na suvozačevo sjedište jer je okrivljeni “prešao” na mene, vjerovatno da me likvidira. Upucao me je sa četiri metka. Izlazim tada, bio sam svjestan i sve je to trajalo možda par sekundi- rekao je on.

Na tužiočevo pitanje da li je sto posto siguran da je osoba koja je ubila Radonjića i pucala na njega Dejan Mitrović koji je optužen za ovo ubistvo, Mijatović je dao potvrdan odgovor.

Mijatovićeva advokatica Tijana Marinković postavila je svedoku nekoliko pitanja među kojima i zbog čega je tek pet godina posle događaja rekao da je njen klijent pucao.

Kad sam bio siguran, dao sam opis- odgovorio je Mijatović i naveo da je optuženog prepoznao tokom prepoznavanja u policiji 2020.

Bilo je četiri ili pet lica iza stakla tako da me ne vide i ja nisam imao nikakvih sumnji po pitanju okrviljenog, jednostavno sam ga prepoznao po građi i licu, čak i posle pet godina- rekao je Mijatović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA... (foto)

Advokatica ga je pitala i sa koje strane je ubica došao, u kojoj ruci je držao pištolj i da opiše na koji način mu je lice bilo sakriveno– na šta je on odgovorio da je napadač došao sa njegove lijeve strane, te da je pištolj vjerovatno držao u desnoj ruci, Naveo je i da ne može da objasni šta je napadaču bilo na licu jer se ne sjeća…

Okrivljenog se sjećam jer mi je prišao na metar, metar i po- ispričao je.

Sudija Ana Trifunović Đuričković je od optuženog Dejana Mitrovića tražila da se izjasni o Mijatovićevom svedočenju.

Ja sa svim ovim nemam nikakve veze gospođo sudija. Nit poznajem čovjeka nit poznajem ovog drugog i nikad nikoga nisam upucao… Cio život sam krao i imao sam za hljeb i benzin, ali ovo nisam- rekao je on Mitrović koji je u pratnji policije doveden na suđenje iz zatvora pošto trenutno služi kaznu zbog drugih dijela.

Sledeće suđenje zakazano je za početak jula.

Likvidacija na Zvezdari

Ubijeni Radonjić bio je povezan sa zemunskim klanom- bio je član novosadskog ogranka zvanom “Firma“ koji je predvodio Miladin Suvajdžić Đura Mutavi, i ranije je osuđivan zbog droge. Ubijen je 2015. godine na parkingu ispred zgrade u kojoj je živio, a likvidaciju je snimila nadzorna kamera koju je Radonjić postavio.

Radonjićeva supruga Violeta Radonjić ispričala je na saslušanju u tužilaštvu da je gledala muževljevo ubistvo direktno na ekranu. Kako je ispričala, iz stana koji se nalazi u prizemlju brzo je istrčala u hodnik zgrade kada je kroz prozor vidjela kako napadač puca i u Mijatovića, ali se plašila da izađe kako i sama ne bi nastradala. Ubica je potom, kako je rekla, pokupio torbu i pobjegao u pravcu Batutove ulice.

Čitaj još:   "Moj otac je skrenuo s puta": Otkrio do sada nepoznate detalje o Osmanu! (foto i vido)

Policija je tek nakon pet godina, u martu 2020. saopštila da je ovo ubistvo rasvetljeno, a nekoliko mjeseci kasnije optužen je Dejan Mitrović. On je sve vrijeme u zatvoru jer služi robiju zbog drugih krivičnih dijela.

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Mitrovića, nisu navedeni motivi ovog ubistva, niti se pominje eventualni nalogodavac likvidacije.

Prije nego što je ubijen, Radonjić je bio kidnapovan, a među optuženima za njegovu otmicu bio je kriminalac Blažo Đurović, koji je bio blizak škaljarskom klanu, a ubijen je 2018. u Beogradu.

Za Radonjićevu otimicu suđenje je u toku, a jedan od svedoka ispričao je da su Radonjić i Đurović ranije bili bliski, ali da im se odnos pogoršao.

izvor Direktno.me

BIHAĆ: Hamdija Abdić Tigar oslobođen optužbi za ubistvo… (foto, video)

Hamdija Abdić Tigar, komandant 502. brigade Armije Republike Bosne i Read more

ŠOK U NOVOM PAZARU: Pojavila se navodno treća supruga MUFTIJE Zukorlića…

Srbijanski tabloidi objavili su tvrdnje da je potpredsjednik Skupštine Srbije, Read more