IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE PRIJETNJE IZ MOSKVE: Medvedev, sve ide prema nuklearnom ratu i “PUMPANJA UKRAJINE ORUŽJEM”… (foto, video)

“Takav sukob uvijek ima rizik da se pretvori u potpuni nuklearni rat. Ovo bi bio katastrofalan scenarij za sve”, upozorio je drugi čovjek ruskog vijeća za sigurnost i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 11: 28… NOVE PRIJETNJE IZ MOSKVE: Medvedev, sve ide prema nuklearnom ratu i “PUMPANJA UKRAJINE ORUŽJEM”… (foto, video)

“Pumpanje Ukrajine oružjem povećava vjerovatnoću sukoba između NATO- a i Rusije koji bi mogao eskalirati u nuklearni rat”, zaprijetio je drugi čovjek ruskog vijeća za sigurnost i bivši predsjednik Dmitrij Medved, dodavši da bi to “bio katastrofalan scenarij za sve”. 

“Ubacivanje oružja zemalja NATO- a u Ukrajinu, obuka njenih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja saveza u blizini naših granica povećavaju vjerovatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO- a i Rusija umjesto rata preko Ukrajine koji one vode”, napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi TASS.

“Takav sukob uvijek ima rizik da se pretvori u potpuni nuklearni rat. Ovo bi bio katastrofalan scenarij za sve”, upozorio je.

Čitaj još:   SARAJEVO: Upravni odbor i rukovodstvo FK Željezničar, na čelnoj poziciji je izabran...

Ustvrdio je da je “cinizam Zapada sve očitiji”. 

“Oni se svim silama trude na dnevni red staviti tezu da Moskva navodno plaši svijet nuklearnim sukobom. Čak je i Trump to gurao. Istina, naravno, samo u inat Bidenu. I naravno, i Evropljani cvile sa svojim tankim glasovima”, napisao je Medvedev. 

Govoreći o posljedicama nuklearnog rata, Medvedev je pozvao Zapad “da ne laže sebi i drugima”.

“Samo treba razmišljati o mogućim posljedicama svojih postupaka. I nemojte se gušiti vlastitom slinom u rusofobiji”, zaključio je, prenosi Index.

izvor (SB)

TULUM I DERNEK U KUMROVCU: Stipe Mesić i hiljade ljudi slavilo 130. godišnjicu Titovog rođenja uz zastave s petokrakom… (foto, video)

Okupljenima se obratio i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić koji je rekao Read more

Čitaj još:   Pisac iz Crne Gore: Andrej Nikolaidis, "Mi smo gotovi, Crna Gora više ne postoji... (foto)