IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK Aleksandara Vučića iz Brisela: U narednih 36 sati zakazaću sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost… (foto, video)

“Za nas je situacija složena i kompleksna, a sutra će biti još više jer će sutra Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope”, kaže Vučić.

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 00: 28… ŠOK Aleksandara Vučića iz Brisela: U narednih 36 sati zakazaću sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras nakon radne večere u Briselu da će u narednih 36 sati zakazati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost i da će Srbija pokušati politički da reaguje i dodao da “neće ići tako lako onima koji misle da mogu da nas ucjenjuju i da vrše pritiske”.

On je rekao da je na njega najviše ostavilo utisak razumijevanje, prije svega od strane predstavnika Sjeverne Makedonije i Albanije.

“Za nas je situacija složena i kompleksna, a sutra će biti još više jer će sutra Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope. To je kršenje svih sporazuma, ali oni neće odustati od toga i kažu da su nezavisna država, što je kako kažu potvrđeno 2010. godine. Predstoji nam težak period jer ukrajinsku situaciju koriste tako što kažu da smo mi produžena ruka Rusije”, kaže Vučić.

Čitaj još:   Općinski sud u Sarajevu osudio pet žena za prevare... (foto)

Sebe, kaže, predstavljaju kao velikog borca protiv ruskog fašizma i totalitarizma.

Nada se, dodaje, da će uvesti Srbiju u mirnije vode, te da “nemamo puno toga da uradimo, sem da se na međunarodnoj sceni borimo za dalje povlačenje priznanja Kosova”.

izvor: Danas

SKANDAL: Fotka, zbog koje su „pravoslavci“ opleli po Jeleni Đoković… (foto, video)

Nekim ljudima treba ukinuti internet... BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, Read more

Dnevni horoskop za 24. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

PEN centar pisao Đukanoviću, Abazoviću i Vlaović: Ideolozi velikosrpstva pokušavaju izvršiti smrtnu presudu nad crnogorskom nacijom! (foto)

Crnogorski PEN centar poslao je otvoreno pismo predśedniku Crne Gore Read more

Čitaj još:   POLICIJA BRZO REAGOVALA: Uhapšena osoba koja je prijetila Senadu Hadžifejzoviću! (foto i video)
Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more