IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK Aleksandara Vučića iz Brisela: U narednih 36 sati zakazaću sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost… (foto, video)

“Za nas je situacija složena i kompleksna, a sutra će biti još više jer će sutra Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope”, kaže Vučić.

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 00: 28… ŠOK Aleksandara Vučića iz Brisela: U narednih 36 sati zakazaću sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras nakon radne večere u Briselu da će u narednih 36 sati zakazati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost i da će Srbija pokušati politički da reaguje i dodao da “neće ići tako lako onima koji misle da mogu da nas ucjenjuju i da vrše pritiske”.

On je rekao da je na njega najviše ostavilo utisak razumijevanje, prije svega od strane predstavnika Sjeverne Makedonije i Albanije.

“Za nas je situacija složena i kompleksna, a sutra će biti još više jer će sutra Priština podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope. To je kršenje svih sporazuma, ali oni neće odustati od toga i kažu da su nezavisna država, što je kako kažu potvrđeno 2010. godine. Predstoji nam težak period jer ukrajinsku situaciju koriste tako što kažu da smo mi produžena ruka Rusije”, kaže Vučić.

Čitaj još:   PRVE REAKCIJE NAKON KIKSA ZMAJEVA IZ KELNA: Adis BEČIRAGIĆ, Jusuf NURKIĆ i Džanan MUSA o utakmici sa Njemačkom, i o narednom susretu protiv Slovenije... (foto, video)

Sebe, kaže, predstavljaju kao velikog borca protiv ruskog fašizma i totalitarizma.

Nada se, dodaje, da će uvesti Srbiju u mirnije vode, te da “nemamo puno toga da uradimo, sem da se na međunarodnoj sceni borimo za dalje povlačenje priznanja Kosova”.

izvor: Danas

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more