IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Velika eksplozija u Sloveniji, više od 20 ozlijeđenih, ima nestalih ljudi… (foto, video)

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije…

KOČEVJE: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 10: 28… STRAŠNO: Velika eksplozija u Sloveniji, više od 20 ozlijeđenih, ima nestalih ljudi… (foto, video)

U hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja ujutro je odjeknula eksplozija. Policija poziva stanovnike u okolici da zatvore prozore i ne izlaze van.

Policija je u 8. 35 ujutro dobila dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je glavna cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne kreću se na otvorenom tokom intervencije. Također ne bi smjeli prilaziti mjestu događaja”, rekli su iz policije.

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije.

Gusti crni dim nadvija se nad gradom.

Čitaj još:   DRITAN NEĆE govoriti tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida u Potočarima... (foto)

Iz Uprave za zaštitu i spašavanje saopćili su kako je prema posljednjim podacima povrijeđeno više od 10 osoba, jedna je teško opečena.

Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je da su u nesreći povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije zadobile toliko teške opekotine da su helikopterom prebačeni u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani…

izvor agencije