IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO: Velika eksplozija u Sloveniji, više od 20 ozlijeđenih, ima nestalih ljudi… (foto, video)

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije…

KOČEVJE: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12. 05. 2022… 10: 28… STRAŠNO: Velika eksplozija u Sloveniji, više od 20 ozlijeđenih, ima nestalih ljudi… (foto, video)

U hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja ujutro je odjeknula eksplozija. Policija poziva stanovnike u okolici da zatvore prozore i ne izlaze van.

Policija je u 8. 35 ujutro dobila dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je glavna cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne kreću se na otvorenom tokom intervencije. Također ne bi smjeli prilaziti mjestu događaja”, rekli su iz policije.

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije.

Čitaj još:   Redžep Tajip ERDOGAN i Milo ĐUKANOVIĆ: Razgovarali o dešavanjima u Evropi i stanju na Balkanu... (foto, video)

Gusti crni dim nadvija se nad gradom.

Iz Uprave za zaštitu i spašavanje saopćili su kako je prema posljednjim podacima povrijeđeno više od 10 osoba, jedna je teško opečena.

Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je da su u nesreći povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije zadobile toliko teške opekotine da su helikopterom prebačeni u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more