IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dritan Abazović ugostio reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića: Država da podrži izgradnju džamije u Podgorici… (foto)

Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 13. 05. 2022… 12: 28… Dritan Abazović ugostio reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića: Država da podrži izgradnju džamije u Podgorici… (foto)

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Reis Islamske zajednice je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

„Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je reis Fejzić.

Čitaj još:   Snažan tornado poharao i opustošio Njemačku: Više mrtvih, desetine ozlijeđenih, šteta ogromna... (foto. video)

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

„Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je premijer Abazović, zahvaljujući se na čestitkama upućenim od strane reisa Fejzića i Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

izvor CdM.me

SKANDAL: Fotka, zbog koje su „pravoslavci“ opleli po Jeleni Đoković… (foto, video)

Nekim ljudima treba ukinuti internet... BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, Read more

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more