IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Među stradalima u eksploziji u SLOVENIJI i dva BOSANCA… (foto, video)

Među pet smrtno stradalih u tvornici u Sloveniji i dva državljana Bosne i Hercegovine. Eksplozija u tvornici hemijske industrije Melamin, koja se nalazi u mjestu Kočevje…

KOČEVJE: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, petak, 13. 05. 2022… 19: 28… TUGA VELIKA: Među stradalima u eksploziji u SLOVENIJI i dva BOSANCA… (foto, video)

Na mjestu je poginulo pet osoba i one još uvijek nisu identificirane. Za sada se kao nestali vode dva državljana BiH i jedan Sjeverne Makedonije – rekao je Valter Zrinski, direktor krim policije u Policijskoj upravi Ljubljana, javlja slovenački N1.

N1 saznaje da se za državlajne BiH pretpostavlja da su mrtvi, a da je jedan od teže povrijeđenih državljan Sjeverne Makedonije, ali to policija još nije potvrdila.

Jedini način identifikacije poginulih je DNK analiza, a porodice nestalih sarađuju s vlastima da bi se utvrdio identitet.

Čitaj još:   Vic dana Crnogorac pita Srbina o odlasku na more...

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u Melaminu, fabrici koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, kao i četiri radnika jedne firme iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije.

Povrijeđeno je 13 osoba od kojih dvije veoma teško, a jedan od povrijeđenih radnika još uvijek nije identificiran…

izvor iBalkan.net N1