IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Poslednji pozdrav VELIKOM ŠVABI- Komemoracija i sahrana Ivici Osimu… (foto, video)

U Narodnom pozorištu u Sarajevu u 11 sati počela je komemoracija velikanu bh. sporta i fudbala Ivici Osimu, koj je preminuo 1. maja u 81. godini života...

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 14. 05. 2022… 10: 48… SARAJEVO: Poslednji pozdrav VELIKOM ŠVABI- Komemoracija i sahrana Ivici Osimu… (foto, video)

Ispraćaj i mimohod sa Stadiona Grbavica do Gradskog groblja Bare koji su bili planirani za 12:30 sati su otkazani zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta…

Na komemoraciju u Narodno pozorište osim članova porodice Osim, Ivicine supruge Asime, kćerke Irme, sinova Amara i Selmira, stigle su brojne ličnosti iz sportskog, javnog, kulturnog, političkog života Bosne i Hercegovine, regije, Evrope i svijeta.

Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Nikola Nikić, Safet Sušić, Dušan Bajević, Dragan Stojković Piksi, Fuad Muzurović, Predrag Pašić, Husref Musemić, Mehmed Janjoš, Blaž Slišković, Srećko Katanec, Zvonimir Boban su među brojnim sportskim ličnostima koje su zauzeli svoje mjesto u krcatoj sali.

Pored navedenih sportskih velikana na komemoraciju došli su član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom, premijer FBiH Fadil Novalić, Bogić Bogićević, Saša Magazinović, Dino Merlin, Haris Džinović.

Čitaj još:   SARAJEVO: ZATEKAO ŽENU SA LJUBAVNIKOM, Upucao automehaničara...

Delegaciju Fudbalskog saveza BiH predvodi predsjednik Vico Zeljković, a naravno na posljednji oproštaj od Osima došli su i sadašnji bivši članovi Željinog menadžmenta, treneri, fudbaleri…

Osimov odlazak na bolji svijet mnogima je teško pao, a fotoreporteri su u Narodnom pozorištu u suzama “uhvatili” Mehmeda Baždarevića.

Danas je komemoracija legendi bosanskohercegovačkog sporta Ivici Osimu u 11 sati, ispraćaj sa Stadiona Grbavica je otkazan, a sahrane je u 14 sati na Gradskom groblju Bare u Sarajevu. Direktan prijenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1.

PRIJENOS UŽIVO PRATITE OVDJE

izvor iBalkan.net / agencije

Dnevni horoskop za 24. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more