IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RODITELJI TUŽE SINA JER JOŠ NISU DOBILI UNUČE, traže odštetu od 650.000 dolara…

Penzionisani indijski par iz sjeverne države Utarakand tuži sina jedinca i snahu jer im ni nakon šest godina braka nisu “podarili” unuče, te od njih traži odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ne dobiju li unuka ili unuku u roku od godinu.

– Želimo unuka ili unuku u roku od godinu ili odštetu, jer sam na sinovo obrazovanje potrošio životnu zaradu- rekao je Sanjeev Prasad novinarima, pojasnivši da je 2006. sina poslao na obuku za pilota u SAD koja ga je koštala 65.000 dolara.

Sin se 2007. vratio u Indiju, ali je ostao bez posla i porodica ga je morala izdržavati više od dvije godine, piše indijski Tajms. U međuvremenu je tridesetpetogodišnjak dobio posao pilota.

Iznos odštete uključuje troškove raskošne svadbe održane u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje bračnog putovanja mladencima u inostranstvo.

Njegovi roditelji kažu da su 2016. ugovorili njegov brak sa djevojkom koja danas ima 31 godinu, nadajući se da će u penziji imati “unuče s kojim će se moći igrati”.

Čitaj još:   ZENICA: Nakon obustave proizvodnje, 150 rudara sišlo u jame,"Halalili se sa svima, jer nemaju šta izgubiti..." (foto)

– Najveći je problem u tome što nama u ovoj životnoj dobi treba unuče, ali moj sin i snaha o nama ne vode računa. Ugovorili smo mu vjenčanje nadajući se da ćemo jednog dana postati deka i baka. Od tada je prošlo šest godina – rekao je Prasad.

Osjećaju se, dodaje, kao da uprkos tome što imaju sve zapravo nemaju ništa.

– Vrlo smo nesrećni- kazao je Prasad.

Sud je prihvatio tužbu, a saslušanje će se održati 17. maja u Hardivaru, gradu u sjevernoj državi Utarakand. Advokat roditelja Prasad rekao je da par traži novac zbog “psihičke okrutnosti”.

Sin i snaha nisu bili dostupni za komentar.

U Indiji se poštuje snažan tradicionalni zajednički porodični sistem koji uključuje suživot više generacija, koje često žive u istom domaćinstvu.

izvor: pobjeda.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more