IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL NA SAHRANI IVICE OSIMA: Po uzoru na UJAKU DODIKA, Vicu Zeljkovića čuvao MUP RS- a, sa sobom su nosili… (foto, video)

Fotografije Zeljkovića koji je bio u društvu generalnog sekretara NS BiH, a okružuju ih naoružani policajci koji su nosili i balističke kofere, zaštitu su mu pružali pripadnici MUP- a RS…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 05. 2022… 11: 48… SKANDAL NA SAHRANI IVICE OSIMA: Po uzoru na UJAKU DODIKA, Vicu Zeljkovića čuvao MUP RS- a, sa sobom su nosili… (foto, video)

Obezbjeđenje na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska pružaju pripadnici Uprave za obezbjeđenje lica i objekata MUP-a RS, dok na teritoriji FBiH to čine službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Na posljednji ispraćaj Ivici Osimu u Sarajevo su u subotu došle brojne visoke delegacije. Predstavnici UEFA-e, Nogometnog saveza Japana, Srbije, Hrvatske, delegacija Austrije, brojni istaknuti sportisti i zvaničnici, ali samo je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković imao neviđenu policijsku zaštitu na sahrani Osima na groblju Bare. Zeljković je prisustvovao i komemoraciji u Narodnom pozorištu Sarajevo gdje se obratio u ime Saveza.

Čitaj još:   SKANDAL: Bratić razriješila PREMINULU direktoricu...

Novinska agencija Patria objavljuje fotografije Zeljkovića koji je bio u društvu generalnog sekretara NS BiH Adnana Džemidžića, a okružuju ih naoružani policajci koji su nosili i balističke kofere. Prema nezvaničnim informacijama Zeljkoviću su zaštitu pružali pripadnici MUP- a RS.

Inače, Zeljković od kraja septembra prošle godine ima policijsku zaštitu zbog prijetnji koje su mu upućivali navijači. Obezbjeđenje na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska pružaju pripadnici Uprave za obezbjeđenje lica i objekata MUP-a RS, dok na teritoriji FBiH to čine službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Međutim, sve su prilike da je Zeljković i u Sarajevu pod pratnjom pripadnika MUP-a RS na šta aludiraju i značke na reverima obezbjeđenja, baš kao što i njegovog ujaka Milorada Dodika obezbjeđuje MUP RS-a prilikom dolazaka u Sarajevo i Predsjedništvo BiH.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more