IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA: Crnogorskom predsjedniku MILU Đukanoviću uručen „Ključ grada“… (foto, video)

Predsednik Republike Crne Gore MILO Đukanović je rekao da je ovaj ključ lijep simboličan poklon za prijateljstvo dvije zemlje…

PRIŠTINA: Kosovo, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18. 05. 2022… 18: 58… PRIŠTINA: Crnogorskom predsjedniku MILU Đukanoviću uručen „Ključ grada“… (foto, video)

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama primio je danas predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kome je uručio „Ključ grada“, simbol prijatelja Prištine, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnik Rama je predsednika Đukanovića dočekao u zgradi opštine gde mu je poželeo dobrodošlicu. Tokom sastanka Rama je Đukanoviću uručio „Ključ grada“, koji se dodeljuje prijateljima kosovske prestonice.

Predsednik Đukanović je rekao da je ovaj ključ lep simboličan poklon za prijateljstvo dve zemlje.

U odsustvu premijera Kosova Albina Kurtija, koji boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, zamenica premijera Emilija Redžepi je priredila zvanični ručak u čast predsednika Đukanovića.

Čitaj još:   PRIŠTINA: Alternativa srpskoj, opcija roba iz Turske, Makedonije, ALbanije...

Ranije danas, predsednik Crne Gore se sastao najpre sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, a potom i sa predsednikom Skupštine Glukom Konjufcom.

U četvrtak, drugog dana posete, predsednik Đukanović će posetiti bazu KFOR-a, održati predavanje na lokalnom privatnom koledžu i prisustvovati Poslovnom forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

Predsednik Đukanović i predsednica Osmani govoriće i na manifestaciji „Dani Crnogoraca na Kosovu“ koju organizuje Crnogorsko udruženje „Lovćen“…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more