IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta je sve pronađeno prilikom akcije “Jezero”: LABORATORIJA KANABISA I KONOPLJE OTKRIVENA U HERCEGOVINI… (foto)

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno te stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskogkantona…

KONJIC: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 20. 05. 2022… 19: 38… Šta je sve pronađeno prilikom akcije “Jezero”: LABORATORIJA KANABISA I KONOPLJE OTKRIVENA U HERCEGOVINI… (foto)

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko- neretvanskog kantona– Područno tužilaštvo Konjic realizovali su operativno-taktičku akciju „Jezero“ zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. KZ FBiH, i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E. Z. (1975) nastanjenog u Konjicu. Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela N. N materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Čitaj još:   STRAŠNO: Čudne okolnosti nakon hapšenja Adnana Ćatića, prijavio ga...

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno te stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko- neretvanskogkantona.

Nakon završenog pretresa lice je kriminalistički obrađeno i ispitano na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona– Područno tužilaštvo Konjic nakon provedenih vještačenja. Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona– Policijske uprave Konjic…

IZVOR (SB)

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more