IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA ILI SRBIJA: Čija je bolja ćevap diplomatija?

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel ćevape je jeo i u Sarajevu sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Nakon što je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pripremao ćevape u Beogradu, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel ćevape je jeo i u Sarajevu sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom Karić pa se odlučio na taj račun i našaliti na društvenim mrežama, piše N1.

Ne pitajte me koji su bolji”, poručio je Michel danas na Twitteru, prilažući fotografije sa srbijanskim predsjednikom i gradonačelnicom Sarajeva te dodajući oznaku #ćevapi diplomacija.

Podsjetimo, Michel je u posljednja tri dana posjetio Srbiju, Albaniju i BiH te je s vodećim dužnosnicima razgovarao o procesu europskih integracija.

Čitaj još:   BiH, dužna prihvatiti svoje državljane: Devet pripadnika ISIL- a, u subotu po dolasku u Sarajevo idu direktno iza BRAVE... (foto)

Između ostalog, poručio je kako će se na zasjedanju Europskog vijeća u lipnju razgovarati o integracijama zemalja nečlanica posredstvom geopolitičke zajednice. To podrazumijeva da bi se zemlje nečlanice postupno uključivale u određene sektore zajedno sa zemeljama EU-a nakon što ispune postavljene kriterije, a ne da se čeka punopravno članstvo.

Ta geopolitička zajednica, format ili platforma, neće ni na koji način umanjiti značaj procesa europskih integracija, već mi želimo ubrzati političku integraciju, jednu od najvećih prioriteta za EU”, rekao je Michel.

izvor: SB

CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, "ajkule" preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, Read more

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more