IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je ionako visoke cijene energenata dodatno povećala…

BERLIN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 22. 05. 2022… 00: 38… BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Tokom tri ljetnja mjeseca svi u Njemačkoj će moći da koriste javni prevoz za svega devet eura mjesečno. To je dio mjera za smanjenje potrošnje goriva zbog rata u Ukrajini. Ali, pitanje je da li ovo dugoročno nešto donosi.

Uskoro počinje ljeto jeftine vožnje javnim prevozom. Od početka juna će svi u Njemačkoj za samo devet eura mjesečno moći da koriste sve gradske autobuse, tramvaje, metro, prigradske šinobuse ili regionalne vozove, piše Dojče vele.

Dakle, za ta tri mjeseca putnici će ukupno platiti 27 eura, što je pola najjeftinije mjesečne karte za gradski saobraćaj u Berlinu. Karta će se zvati “9 za 90”.

Čitaj još:   LUDNICA, SVE JE SPREMNO ZA BORBU STOLJEĆA: Habib najavio novi meč sa...

Tako njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je ionako visoke cijene energenata dodatno povećala.

“Svako ko koristi javna sredstva prevoza daje veliki doprinos nastojanju da i naša zemlja učini nezavisnom od ruskih energenata i da napreduje na putu do klimatske neutralnosti”, rekao je nedavno njemački ministar saobraćaja Folker Vising iz redova Liberala.

Zakon predviđa tromjesečne troškove u visini od 2,5 milijardi eura…

izvor Direktno.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more