IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BS: DİSKRIMINATORSKI ODNOS STARJEŠINA BJELOPOKJSKE POLICIJE PREMA SLUŽBENICIMA BOŠNJACIMA…

Ozbiljne optužbe i navodi koje su policijski službenici iz Bijelog Polja uputili prema starješinama CB Bijelo Polje, u kojima navode da su žrtve diskriminatornog odnosa, kao pripadnici bošnjačkog naroda, zaslužuje adekvatnu i htinu reakciju vrha Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, poručuju iz Bošnjačke stranke (BS).

„Ne želeći da presuđujemo prije bilo kakvih dokaznih radnji, pozivamo nadležne u MUP-u, na čelu sa ministrom Filipom Adžićem, da sprovedu hitnu kontrolu i provjeru ovih navoda”, dodaju oni.

Ističu da je Bijelo Polje multietnička sredina i nedopustivo je, kako kažu, da se diskriminišu službenici po nacionalnom ili vjerskom ubjeđenju.

“Mi očekujemo da policija bude stub otpora bilo kakvom obliku diskriminacije, a ne suprotno, da vođe policijskih uprava budu ti koji svoje zasposlene tretiraju na nedozvoljen način. Imajući u vidu da smo u prethodnih godinu ipo dana svjedočili brojnim primjerima etničkog čišćenja institucija, u čemu je prednjačila bivša ministarka Vesna Bratić, očekujemo da se navodi policijskih službenika iz Bijelog Polja do kraja provjere, a ukoliko se dokaže da je bilo diskriminacije, očekujemo i da se nadređeni u policijskom sistemu u CB Bijelo Polje procesuiraju”, naglasili su u toj partiji.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. septembar 2020. godine...

Crna Gora, dodaju, mora da ide naprijed.

“Ukoliko neko želi da nas vraća u devedesete godine, kada se prema pripadnicima manjinskih naroda sijao strah, jasno poručujemo da je to vrijeme iza nas i da će ravnopravnost građana biti prioritet u radu nove Vlade“, zaključuje se u saopštenju BS.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more