IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALENO SRCE NIJE IZDRŽALO: Na Ahiret preselio Ajman u svojoj osmoj godini, dženaza će se klanjana sutra… (foto)

Dječak Ajman Kahrimanović koji je bolovao od Battenove bolesti…

SANSKI MOST: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24. 05. 2022… 22: 30… MALENO SRCE NIJE IZDRŽALO: Na Ahiret preselio Ajman u svojoj osmoj godini, dženaza će se klanjana sutra… (foto)

Vijest o njegovoj smrti na svom Facebook profilu potvrdili su njegovi roditelji Nedžad i Ermina.

  • Dragi naš Ajman, otišao si na bolji svijet. Ostala je tuga i bol za tobom. Inna Lillahi we Inna ilejhi Radž’iun. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo! – stoji u objavi.

Priča njega i njegove sestre Ajne poznata je javnosti, jer su se oboje lavovski borili, Ajna sa leukemijom, a Ajman sa Battenovom bolesti, te su se zbog liječenja bili prinuđeni preseliti iz Sanskog Mosta u Sarajevo.

Ajna je dobila najvažniju bitku, ali Ajman nažalost nije uspio.

  • Ajman ne može da hoda, ne može da priča, ne može ništa. Vezan je za krevet. Tu smo ja i muž koji vodimo brigu o njemu, borimo se iz dana u dan. Teško jeste, ali mora se dalje – ispričala je prošle godine njegova majka Ermina.

Od ovog dječaka opraštaju se brojni prijatelji koji su znali za njihovu borbu…

  • Ajman je otišao na bolji svijet, gdje ga više ništa neće boliti, a boljelo ga je svaki dan. Sada je došlo vrijeme da se odmori od borbe. Neka mu je rahmet lijepoj duši i njemu i njegovom djedu – napisao je jedan od njih.
Čitaj još:   Jeziv prizor na sahrani: Umrli MAHNUO iz kovčega, “Pokušao da pobjegne” (foto i video)

Iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka napisali su da je priča Ajne i Ajmana komplikovana i bolna.

  • Početi od našeg Ajmana, brata naše Ajne, s kojima smo proveli mnogo vremena u Roditeljskoj kući tokom Ajninog liječenja od leukemije. Početi od herojske porodice Kahrimanović, oca i majke, još jedne sestre Ajle, čiju snagu ne možemo okarakterisati drugačije nego nadnaravnom…

  • Naš mali Ajman je preselio na drugi svijet i nedostajat će njegovo prisustvo. Roditeljska kuća i mi pamtit će njegov trag, njegovo tiho prisustvo i njegovu snagu. Pamtit će Ajman s koliko ljubavi su njegovi roditelji, Ajla i Ajna brinuli o njemu do posljednjeg dana. Ajmane, Ajna, Ajla, Ermina i Nečko, volimo vas– poručuju iz Udruženja.

Dženaza malenom Ajmanu bit će klanjana sutra u 17 sati ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu.

Čitaj još:   DŽABA SILNI MILIONI Aleksandra Vučića: SRBIJA gubi u Crnoj Gori, BEOGRAD će sve učiniti da sabotira formiranje Vlade MILOJKA Spajića... (foto, video)

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more