IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA HUMANOST Hasana Salihamidžića: Obradovao mnoge u Općini Jablanica… (foto, video)

Sportski direktor Bayerna, Jablaničanin Hasan Salihamidžić, obradovao je brojne jablaničke kolektive, udruženja i učenike vrijednom donacijom…

JABLANICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 25. 05. 2022… 19: 30… BRAVO ZA HUMANOST Hasana Salihamidžića: Obradovao mnoge u Općini Jablanica… (foto, video)

Sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić, uputio je donacije i poklone o sportskoj opremi za jablanička udruženja, sa logom FC Bajern Munchen, javlja jablanica.live.

Velika količina opreme raspoređena je na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika. Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice.

Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica.

Vatrogasci su dobili 10 jakni i određeni broj termo majica i trenerki. Planinarska društva i GSS- Jablanica također su dobili termo majice i zimske jakne, ono što oni mogu iskoristiti u svakodnevnoj upotrebi.

Također, donacija nije zaobišla niti Odred izviđača Jablan Jablanica i Omladinski klub Pod istim suncem Jablanica. Kompletno su opremljene i sportske sekcije obrazovnih ustanova. Osnovna škola Suljo Čilić Jablanica i Srednja škola Jablanica te područno odjeljenje u Ostrošcu zaprimile su donacije.

Čitaj još:   Husein Memić, ministar turizma i omladine: PRIZNAJEM DA OVO KUPUJEM NA CRNO ZA SVOJE DIJETE, I DAJEM 140 EURA MJESEČNO, ALI TO NE MOGU SVI... (foto, video)

Prigodna donacija uručena je i direktoru JU Sportskog centra Jablanica, kako bi i radnici bili jednoobrazno obučeni.

Večeras će se nastaviti podjela ove vrijedne donacije. U Sportskom centru Jablanica biti će organizirana podjela za članice Sportskog saveza.

Večeras u 18: 00 sati nastaviti će se podjela ove vrijedne donacije. U Sportskom centru Jablanica biti će organizovana podjela za članice Sportskog saveza.

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva porodica u Jablanici, te se ovim putem zahvaljuju Općini Jablanica na pomoći pri transportu robe, a posebna zahvala ide Jablaničaninu Asimu Bešiću, koji je na raspolaganje stavio i svoju firmu i sebe kako bi roba stigla u Jablanicu. Bešić je mnogo volonterski pomogao da se tehničke stvari srede, dodaju iz Salihamidžićeve porodice za jablanica.live.

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva porodica u Jablanici.

BONUS VIDEO: Hasan Salihamidžić o meču u Minhenu i legendarnom polufinalu iz 1991. godine

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   Turska: Svjedok pokajnik otkrio detalje iz Gulenovog dvorca u Pensilvaniji u SAD...
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more