IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

O slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, glasnogovornik MUP- a KS Mirza Hadžiabdić je kazao da će više informacija biti poznato nakon završetka KDZ pregleda…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 25. 05. 2022… 09: 30… SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

Dojave o bombama širom Sarajeva: Pretnje stigle elektronskom poštom, policija na terenu…

Širom Sarajeva stigle dojave o bombama u osnovnim školama, policija na terenu…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u jutarnjim satima dobilo je informacije o tome kako su u osnovnim školama u nekoliko sarajevskih općina postavljene bombe.

Kako nam je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, informacije o postavljenim bombama odnose se na više škola i to u općinama Centar, Stari Grad, Vogošća i Ilidža.

“Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova“, rekao je za medije glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Čitaj još:   ŽALOSNO I TUŽNO: Incident na obilježavanju godišnjice masakra u Ferhadiji...(video)

“Dojave su stigle putem emaila. O svemu je upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo”… Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda.

Prema dostupnim informacijama, djeca su iz škola vraćena kućama, a u toku su KDZ pregledi na nekoliko lokacija.

Za sada, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda.

Podsjetimo, prošle sedmice su slične prijetnje upućene obrazovnim ustanovama u Srbiji, ali i brojnim drugim objektima. Sve dojave su bile lažne.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO: Teška noć na BISTRIKU više uhapšenih, pucanje u gradu… (foto)

U sarajevskom naselju Bistrik u večernjim satima predhodnog dana došlo Read more