IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

O slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, glasnogovornik MUP- a KS Mirza Hadžiabdić je kazao da će više informacija biti poznato nakon završetka KDZ pregleda…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 25. 05. 2022… 09: 30… SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

Dojave o bombama širom Sarajeva: Pretnje stigle elektronskom poštom, policija na terenu…

Širom Sarajeva stigle dojave o bombama u osnovnim školama, policija na terenu…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u jutarnjim satima dobilo je informacije o tome kako su u osnovnim školama u nekoliko sarajevskih općina postavljene bombe.

Kako nam je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, informacije o postavljenim bombama odnose se na više škola i to u općinama Centar, Stari Grad, Vogošća i Ilidža.

“Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova“, rekao je za medije glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Čitaj još:   FLORIDA: Uragan Micheal, usmrtio šest osoba, odnio i pijesak s plaža, uništio gradove...

“Dojave su stigle putem emaila. O svemu je upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo”… Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda.

Prema dostupnim informacijama, djeca su iz škola vraćena kućama, a u toku su KDZ pregledi na nekoliko lokacija.

Za sada, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda.

Podsjetimo, prošle sedmice su slične prijetnje upućene obrazovnim ustanovama u Srbiji, ali i brojnim drugim objektima. Sve dojave su bile lažne.

izvor iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more